Zajímavými místy v Kalábrii jsou Crotone, Gerace, Locri a Rossano. Za návštěvu stojí taktéž Stilo s byzantským cihlovým chrámem Cattolica.

Největší město Kalábrie, Reggio di Calabria, bylo také nazýváno městem Fata Morgány. Jeho největším lákadlem je Národní archeologické muzeum, kde se nacházejí památky Velkého Řecka, zejména známé sochy Bronzi di Riace, které byly objeveny ve vraku lodi v roce 1972.

Hrad v Isola di Capo Rizzuto

Hrad v Isola di Capo Rizzuto

Poznejte rovněž město Amantea s hradem, jenž nabízí překrásný výhled do okolí. Místní specialitou se stal likér „Buccunotto“.

Milovníky historie zaujme návštěva historického provinčního města Vibo Valentia, které bývalo jednou z řeckých kolonií. Najdete tu pěkné historické centrum, románský kostel a archeologické muzeum.

Scilla

Scilla

Město Stilo bývalo v byzantské době centrem basiliánského mnišského řádu. Za pozornost stojí středověký kostel sv. Františka. Narodil se zde známý filozof Tommaso Campanella.

Serra San Bruno objevíte v lesích kartuziánské kláštery Santa Maria del Bosco a San Stefano, které jsou známým poutním místem.

Tropea

Tropea

V Kalábrii se rozkládají tří národní parky – Parco Nazionale dell´Aspronte (na jižním cípu Kalábrie), Parco Nazionale della Calabria (někdy se u vádí název Parco Nazionale della Siva, leží ve středu Kalábrie) a na severu se nachází národní park Pollino.

Z pobřeží je úžasný pohled na sopku Stromboli, Liparské souostroví a Sicílii.

Zajímavostí Kalábrie je tedy spousta a proto, pokud se sem rozhodnete jet na dovolenou, rozhodně neuděláte chybu. Kalábrie je sice hodně daleko a v Itálii je řada dalších míst, která stojí za vidění, ale jste-li ochotni dojet až na konec italské boty, budete nadšení!

  • Hodnocení uživatelů

  • Hodnocení: 0 hvězdy
    0 / 5 (0 )
  • 0%
  • (0) Zatím žádné recenze!

Summary:

Hodnocení: 0 hvězdy
0 / 5 (0 )

0%



Nikdo ještě nerecenzoval, buď první! Nikdo ještě nerecenzoval, buď první!



Dovolená v Itálii

Dovolená v Itálii? Dobrá volba! Na nic nečekejte a prohlédněte si aktuální nabídku zájezdů a akčních Last minute, které jsou nyní k dispozici. Zájezdy do Itálie vám jistě učarují!