Alba Adriatica se stala perlou palmové riviéry. Leží poblíž letoviska San Benedetto del Tronto na rozhraní regionů Marche a Abruzzo na břehu Jaderského moře a na úpatí pohoří Gran Sasso, které je součástí přírodní rezervace Abruzzského Národního parku. Riviera delle Palme, tedy známá Palmová riviéra, dostala svůj název díky všudy přítomným palmám, zejména na pěší promenádě u pláže.

Pláž v Alba Adriatica

Pláž v Alba Adriatica

Alba Adriatica je velké středisko v rušné zóně s množstvím obchodů, barů a restaurací. Rozsáhlé písčité pláže s pozvolným přechodem do moře je ideálním místem pro rodiny s dětmi. Pláže patří k nejčistším a nejkrásnějším v této části Itálie.

Většina pláží je privátních. Poskytují placený plážový servis – lehátka a slunečníky. Plážové bary nabízí občerstvení. Sportovní zázemí je v podobě hřišť, plážového volejbalu, trampolín, dětských atrakcí, animačních programů a sociálních zařízení.

Najdou se zde i volné neplacené pláže, které jsou ale méně udržované.

Co nabízí Alba Adriatica

Hlavní pláž je dlouhá přes 3 kilometry a dosahuje šířky přes 100 metrů. Je pokryta pískem s charakteristickou „stříbrnou“barvou. Návštěvníci mají možnosti širokého sportovního vyžití, ať už se jedná třeba o tenis, minigolf, jízdu na koních, windsurfing, vodní skútry, šlapadla nebo paragliding.

Alba Adriatica

Alba Adriatica

Podél pláže a pěší promenády vede cyklistická stezka, kterou se dostanete do městeček Grottammare nebo San Benedetto. Místní promenáda se svými kavárnami, cukrárnami a tanečními kluby se každý večer stává centrem zábavy.

Jednou týdně se koná velký trh s širokou nabídkou zboží, menší trhy se konají i přes týden.

Výlety v okolí Alba Adriatica

Středisko svou polohou umožňuje výlety do širokého okolí. K nejnavštěvovanějším místům patří slavné římské město Ascoli Piceno, Acquaviva Picena, San Benedetto del Tronto a poněkud vzdálenější Řím, který je však dobře dostupný po dálnici vedoucí přes město L’Aquila. K návštěvě samozřejmě vybízí vyhlášený národní park Parco Nazionale del Gran Sasso e Monti della Laga v pohoří Gran Sasso v blízkosti letoviska.

Palmová riviéra

Palmová riviéra

Obdivovat můžete národní podmořský park okolo ostrova Isola delle Gallinara. Pro malé i velké návštěvníky je určen Aquapark Onda Blu v nedalekém letovisku Tortoreto.  Zajímavý je rovněž park Beigua v horách, kde ve smíšených lesích žije mnoho vzácných druhů ptactva.

  • Hodnocení uživatelů

  • Hodnocení: 0 hvězdy
    0 / 5 (0 )
  • 0%
  • (0) Zatím žádné recenze!

Summary:

Hodnocení: 0 hvězdy
0 / 5 (0 )

0%



Nikdo ještě nerecenzoval, buď první! Nikdo ještě nerecenzoval, buď první!



Dovolená Alba Adriatica

Dovolená v destinaci Alba Adriatica? Dobrá volba! Podívejte se na aktuální nabídku zájezdů a nebo na akční Last minute, které jsou nyní k dispozici. Podívejte se i na nabídku zájezdů do Itálie a vyberte si ze všech dostupných možností!