Alpe di Siusi (Seiser Alm) se rozprostírá na největší náhorní plošině v Dolomitech v regionu Trentino-Alto Adige a spadá do lyžařské oblasti Dolomiti Superski. Pod ním se nalézá lyžařské středisko, jež je propojeno dvěma kabinkovými lanovkami s údolím Val Gardena.

Do lyžařského areálu se dostanete ze St. Ulrichu nebo ze Siusi, které se staly rovněž hlavními turistickými centry. Areál Alpe di Siusi (Seiser Alm) nabízí 60 kilometrů sjezdových tratí, které jsou určeny spíše začínajícím lyžařům. Většina sjezdovek je červených, ale jsou lehké s mírnými dojezdy.

Alpe di Siusi (Seiser Alm)

Alpe di Siusi (Seiser Alm)

Co nabízí Alpe di Siusi (Seiser Alm)

Celkem se tu nachází 8 modrých a 16 červených tratí, obsluhovaných 3 vleky, 16 sedačkovými a 2 kabinkovými lanovkami. Tratě jsou pravidelně upravovány a v případě potřeby zasněžovány technickým sněhem.

Díky dostatku sněhu až do pozdního jara se náhorní plošina Sester Alm stala vyhledávaným místem turistů z celé Evropy.

Největší atrakcí na Seister Alm je takzvaná Hexenrunde, neboli Čarodějnický okruh, jenž objíždí celý areál. Nejvyšším bodem trasy je návrší Goldknopf, v nadmořské výšce 2249 metrů, nejnižší místo se nalézá ve výšce 1500 metrů.

Sesiser Alm nabízí navíc 35 kilometrů upravovaných běžeckých okruhů, další najdete taktéž v údolí Val Gardena.

Lyžování v Alpe di Siusi (Seiser Alm)

Lyžování v Alpe di Siusi (Seiser Alm)

Nad vesničkou Alpe di Siusi se rozkládá 1,5 kilometru dlouhý Snowboard Fun Park Laurin se 110 metrů dlouhou half-pipe, quarterpipe, různými skoky a raily.

U horní stanice lanovky Compatch najdete několik lyžařských škol.

Můžete si také vyzkoušet pár tratí obřího slalomu, kde vám naměří vaši rychlost. Všechny měřené tratě jsou k dispozici zdarma.

Nejsou zde bohužel dobré podmínky pro milovníky freeridu ani pro skialpinisty.

Alpe di Siusi je součástí skipasu Sella Ronda, což navíc zahrnuje 175 kilometrů sjezdovek. S rozšířenou permanentkou Dolomiti Superski se tratě rozšíří na téměř 250 kilometrů.

Mapa lyžařského areálu Alpe di Siusi (Seiser Alm)

Mapu lyžařského areálu Alpe di Siusi (Seiser Alm) si můžete zvětšit kliknutím, abyste viděli přesně jednotlivé údaje.

Mapa Alpe di Siusi (Seiser Alm)

Mapa Alpe di Siusi (Seiser Alm)

  • Hodnocení uživatelů

  • Hodnocení: 0 hvězdy
    0 / 5 (0 )
  • 0%
  • (0) Zatím žádné recenze!

Summary:

Hodnocení: 0 hvězdy
0 / 5 (0 )

0%



Nikdo ještě nerecenzoval, buď první! Nikdo ještě nerecenzoval, buď první!



Dovolená Alpe di Siusi (Seiser Alm)

Máme pro vás aktuální zájezdy do destinace Alpe di Siusi (Seiser Alm) a nebo další spoustu zájezdů do Itálie. Podívejte se i na aktuální Last minute pro destinaci Alpe di Siusi (Seiser Alm) a vyberte si tu nejzajímavější nabídku!