Kuchyně Lombardie, italského regionu, který leží v severní Itálii, je typicky italská s některými vlivy, které se sem dostaly z blízkého Švýcarska. Přesto jsou místní pochutiny typicky italské.

Lombardie pochází velmi známý parmezán Grana Padano, který se vyznačuje hladkou a velice tvrdou kůrkou a vyváženou chutí. Vhodný je především do zeleninových salátů, těstovin, k masu, ale také jen tak k červenému či bílému vínu.

Sýr Grana Padano

Sýr Grana Padano

Lombardie produkuje méně vína než jeho sousedé Piemonte, Veneto a Emilia-Romana, avšak v konzumaci se řadí na přední místo.

Tato horská oblast, kde vinohrady sahají do výšky 700 metrů nad mořem, je nejvýznamnějším výrobcem šumivých vínItálii. Pochází odtud známá Franciacorta nebo lehce perlivé Lambrusco. Vzácnější Nebbiolo se pěstuje v alpské oblasti Alta Valtellina. Najdete zde vína s výrazným aromatem.

Zdejší produkce není příliš velká, ale kvalita je opravdu špičková. Motto místních vinařů zní: „malé množství, ale výborná kvalita“, což potvrzuji!

  • Hodnocení uživatelů

  • Hodnocení: 0 hvězdy
    0 / 5 (0 )
  • 0%
  • (0) Zatím žádné recenze!

Summary:

Hodnocení: 0 hvězdy
0 / 5 (0 )

0%



Nikdo ještě nerecenzoval, buď první! Nikdo ještě nerecenzoval, buď první!



Dovolená v Itálii

Chcete-li koupit dovolenou do Itálie, podívejte se na aktuální nabídku zájezdů, které sem míří! K dispozici je celá řada zájezdů do Itálie a podívat se můžete také na aktuální nabídku Last minute zájezdů. Neváhejte, dovolená v Itálii je bezva!