V údolí Val di Sole, poblíž známého areálu Madonna di Campiglio, se nacházejí navzájem propojená lyžařská střediska Folgarida – Marilleva. Se skipasem Superskirama se dá lyžovat ve všech střediscích bez nutnosti přejíždět autem nebo skibusem.

Střediska jsou vzdálena asi 50 kilometrů od Bolzana a města Trento a leží na úpatí masívu Presanella. Městečko Marilleva je spojeno lanovkou s Marillevou 1400, odkud vedou vleky do Folgaridy.

Nepleťte si lyžařské středisko Folgarida se střediskem Folgaria (chybí tam písmenko „d“ 🙂 ), které leží dále jihovýchodním směrem.

Městečko Marilleva

Městečko Marilleva

Co nabízí Folgarida – Marilleva

Na lyžaře zde čeká 50 kilometrů sjezdových tratí, z toho 18 modrých, 8 červených a 4 černé. Přepravu zajišťuje 5 vleků, 15 sedačkových a 5 kabinkových lanovek, s přepravní kapacitou 33 tisíc osob za hodinu. Jedna šestimístná kabinová lanovka vás vyveze přímo do centra areálu, kde narazíte na lyžařské školky pro děti. Všechny sjezdovky jsou udržovány a asi 90% z nich je i zasněžováno technickým sněhem.

Tratě v Marilleva jsou určeny začátečníkům a méně zkušeným lyžařům, Folgarida nabízí náročnější sjezdy.

Z vrcholu Doss della Pessa vede prudká sjezdovka Nera Marilleva a boulový svah. Nejtěžším svahem ve Folgarida je černá trať Nera Folgarida.

Objevíte tu rovněž 5 mírných modrých sjezdů.

Lyžování ve Folgarida - Marilleva

Lyžování ve Folgarida – Marilleva

Výborně si můžete zalyžovat na červeném svahu Brenzi. Do nedaleké Madonny di Campoglio se pohodlně dostanete z vrcholu Monte Vigo.

Pro běžkaře je v okolí připraveno přes 20 kilometrů upravovaných tras.

Snowboardisté jistě ocení snowpark s halfpipe, jenž byl vybudován nad Marillevou 1400 pod vrcholem Dos de la Pesa.

Ubytovací zařízení se nabízí přímo u lyžařských terénů nebo v jejich blízkosti. Ceny za ubytování jsou výrazně nižší než v sousední Madonně di Campiglio.

Mapa Folgarida – Marilleva

Mapu lyžařského střediska Folgarida – Marilleva naleznete níže. Potřebujete-li si prohlédnout detail mapy, klikněte na ni.

Mapa Folgarida - Marilleva

Mapa Folgarida – Marilleva

  • Hodnocení uživatelů

  • Hodnocení: 0 hvězdy
    0 / 5 (0 )
  • 0%
  • (0) Zatím žádné recenze!

Summary:

Hodnocení: 0 hvězdy
0 / 5 (0 )

0%



Nikdo ještě nerecenzoval, buď první! Nikdo ještě nerecenzoval, buď první!



Dovolená Folgarida – Marilleva

Zajímala by vás nabídka zájezdů do destinace Folgarida – Marilleva? Podívejte se na aktuální nabídku zájezdů či Last minute, které Folgarida – Marilleva nabízí. Případně se podívejte i na další zájezdy do Itálie, nebudete litovat!