Během dovolené na ostrově Kos narazíte na řadu nabídek na různé výlety, programy a další organizované činnosti, které vám mohou dovolenou zpříjemnit a zpestřit. Výlety se liší cenou, někdy některý z nich nemusí být dostupný (zrovna ve vašem termínu se nepořádá) a jejich nabídka se může měnit, nicméně je pár stálic, které jsou považovány za nejoblíbenější a nejznámější.

Zařídíte je buď přes vašeho delegáta (pokud jste jeli s CK) a nebo si je můžete zařídit i sami – stačí se poptat místních, nasměrují vás. Případně upoutávky/letáky či cedule s nabídkou uvidíte i při procházkách ve městech nebo v hotelích či třeba i na letišti. Pravdou je, že pokud si je zařídíte sami, obvykle vás vyjdou levněji. Delegáti cestovek si nezřídka na výletech, ale třeba i na půjčení auta či motorky, finančně vypomáhají. Nechci jim křivdit všem, ale zažil jsem i delegáta (na Krétě), který měl ceny u půjčení auta nastřelené opravdu neuvěřitelně oproti tomu, kolik byla běžná cena přímo v půjčovně 🙁 Porozhlédnutím se a optáním tedy nic rozhodně nezkazíte a uděláte si aspoň představu o tom, jak se ceny pohybují a bude těžší vás „natáhnout“. Samozřejmě je ale nutné, abyste uměli aspoň trošku anglicky či německy (ačkoli německy se v Řecku domluvíte obtížněji), abyste si mohli výlety zajistit sami.

Cenu si můžete zkusit usmlouvat a i když to nevyjde, za pokus nic nedáte 🙂

Egejská plavba – okolí ostrova Kos

Jedná se o celodenní výlet na tradiční dřevěné lodi s možností opalování. Navštívíte malý ostrov Pserimos s krásnou písečnou pláží a průzračně čistou vodou.

Další zastávka je na ostrově Kalymnos, jenž se proslavil lovem mořských hub. Zde můžete poobědvat v místní taverně a potom se buď vykoupat v moři, nebo se procházet kouzelným údolím Vathi.

Plavba okolo Kosu

Plavba okolo Kosu

Třetí zastávkou je malý ostrůvek Plati, kde se můžete zaskákat z lodi do moře a potápět se.

Na lodi je k dispozici bar i vybavení na šnorchlování.

Město Kos a Asklepio

Půldenní výlet klimatizovaným autobusem. Navštívíte starověké Asklepieio – nejdůležitější a nejkrásnější archeologické naleziště na ostrově Kos.

Asklépieion

Asklépieion

Autobus vás potom doveze do města Kos, kde si prohlédnete, pod vedením průvodce, hlavní památky v centru města. Zbylý čas můžete věnovat nákupům nebo relaxaci v některé z mnoha kaváren.

Turecko – Bodrum

Výlet do maloasijského tureckého města Bodrum – původního antického Halikarnassu. Spojíte tu prohlídku historických pamětihodností s příjemnými nákupy na orientálním bazaru. Navštívit můžete středověký hrad Johanitů, antický amfiteátr nebo jeden ze sedmi divů starověkého světa – Mauzoleum v Halikarnassu.

Bodrum

Bodrum

Nezapomenutelným zážitkem bude návštěva místních tržnic a ochutnání turecké kuchyně v některé z místních taveren.

Ostrov Nysiros

Poznáte ostrov Nysirosjednou z posledních činných sopek v Řecku.

Vyplouvá se z přístavu v Kardameně a cílem je Mandraki, hlavní osada ostrůvku Nysiros. Autobusy vás zavezou přímo k vulkánu sopky. Průvodce vás potom provede přístavním městečkem s tradiční řeckou architekturou a navštívíte rovněž řecký klášter Panny Marie.

Řecký večer

Řecký večer se koná v horské vesničce Zia, jež se proslavila prodejem tradičních ostrovních produktů. Při nádherném západu slunce můžete v místní taverně okusit tradiční řecké speciality a vynikající domácí víno. V průběhu večeře vám místní tanečníci a hudebníci předvedou lidové kroje a tance z celého Řecka.

Řecký večer

Řecký večer

Řecký večer je jedna ze stálic nejen na ostrově Kos, ale v podstatě všude v Řecku. Zajímavé je, že pokud se budete řeckých večerů účastnit pravidelně, zjistíte, že mezi jednotlivými oblastmi Řecka se vyskytují často i nemalé rozdíly.

Tyto večery spojené s jídlem, pitím a kulturní zábavou mají v oblibě především starší ročníky. Pokud jsou organizátoři šikovní, bývají tyto večery opravdu skvělým zážitkem, který vám bude připomínat řeckou pohostinnost a temperament ještě dlouho po návratu z dovolené domů.

  • Hodnocení uživatelů

  • Hodnocení: 0 hvězdy
    0 / 5 (0 )
  • 0%
  • (0) Zatím žádné recenze!

Summary:

Hodnocení: 0 hvězdy
0 / 5 (0 )

0%

  • Pláž
    User: %
  • Cenová úroveň
    User: %
  • Nákupní možnosti
    User: %
  • Zajímavosti v okolí
    User: %
  • Noční život
    User: %
  • Vhodnost pro děti
    User: %


Nikdo ještě nerecenzoval, buď první! Nikdo ještě nerecenzoval, buď první!



Dovolená v Řecku

Klikněte pro zobrazení nabídky Řecko: zájezdy nebo Řecko: Last minute a vyberte si tu nejzajímavější dovolenou do Řecka!