0
0

Ahoj, potřeboval bych pár rad, jestli by tu někdo byl tak hodný.. Chtěl bys s kámošem v létě vycestovat na Srí Lanku. Zjistil jsem cenu letenek do Kolomba, ale.. Z Kolomba se nějak potřebujeme dostat na druhou stranu Srí Lanky do Trincomalee. Jenže ať hledám, jak hledám, nemůžu najít nikde nic, co by mi řeklo jak a za kolik se tam co nejrychleji dostanu. A ještě druhý dotaz.. Na trivagu jsem si rezervoval pokoj v Alex Rooms, jenže 12 nocí za 8400.. To je nějak málo ne? To nemám ani v Čechách tuhle cenu 😀 v tom bude asi nějaký háček ne? Předem díky za odpovědi. 🙂

0
0

Ahoj,

nejprve k ubytku – ano, ta cena je reálná, ubytování na Srí Lance (a v Asii obecně), může být mnohem levnější než v Evropě, jen je u extra levných ubytování nutné počítat s horší kvalitou služeb atp. Nicméně i dobrá ubytka mohou být levná, záleží na lokalitě a termínu pobytu (vysoká x nízká sezona).

Cesta z letiště do Trincomalee bude náročná, raději se na to připravte. Bude trvat docela dlouho, počítejte s cca 7-9 hodinami na cestě.

Možností je více, můžete si vzít taxi a jet autem (cena kolem 4000 Kč za auto, viz např. http://kiwitaxi.com/Sri+Lanka/Colombo+airport-%3ETrincomalee ale samozřejmě můžete vzít taxi přímo na letišti a smlouvat cenu a nebo vzít tuktuk, který bude ještě levnější – jen to v něm bude mnohem méně pohodlné), nebo jet do Pettahu (u Colomba – pozor, letiště není v Colombu, ale nedaleko Negomba!) a z něj klimatizovaným turistickým busem. Můžeš z letiště přejet na vlakové nádraží a z něj jet vlakem (s cca hodinovým přestupem v Galoya), což je podle mne nejpohodlnější varianta (z těch levných variant).

Koukni se na stránky srílanských železnic: http://www.railway.gov.lk (pozor jen na to, že informace zde nemusí být 100%) a velmi dobré a velmi aktuální jsou také stránky http://seat61.com/SriLanka.htm , kde bys měl najít vše potřebné.

My měli trasu podobnou, ale skončili jsme v Polonnaruwě. Z letiště jsme se nechali odvést tuktukem na vlakové nádraží v sousedním městečku (už si nepamatuji přesnou cenu, ale bylo to pár korun – jen pozor na to, že na letišti jsou tuktukáři fakt potvory a řeknou ti asi tak 10x vyšší cenu, než je normal, takže smlouvej, co to půjde. Doporučuji také poodejít kousek od letiště a vzít si nějakého tuktukáře cestou, pokud budeš mít čas a po letu bude síla). Tam si rukama nohama domluvili koupi jízdenky (prodejce neuměl ani slovo anglicky/německy/francouzsky/španělsky) a pak už to bylo relativně v pohodě 🙂

Nezapomeňte si zařídit dobré cestovní pojištění a pokud budete hledat ještě nějaké ubytko, rezervuj přes nás, nevyjde to dráž a podpoříš provoz našeho webu. Dík! 🙂

Štastnou cestu!

Ondra, MAHALO.cz

0
0

děkuji za odpovědi, abych řekl pravdu, tak sám nevím, jak se vším naložit. Je to poprve, co někam cestuji bez cestovky. Je fakt, že rezervaci máme, ale nezávaznou, takže pořád mohu zrušit. A pokud Vy zařizujete ubytování na Srí Lance v cenové dostupnosti, tak rád ještě využiji. Přece jen poprve si radši nechám poradit než abych pak měl zkaženou dovolenou.

0
0

Jasně, chápu. Rád pomůžu, jen bych potřeboval trošku více informací. Třeba na jak dlouho tam jedete, kdy na ostrov přiletíte (ráno/večer/přes den?) co tam chcete dělat atp.

Srí Lanka je krásný ostrov a, pokud k tomu není vyloženě nějaký důvod, je škoda strávit celý pobyt na jednom místě. Ve vnitrozemí je spousta krásných míst, které stojí za vidění a které, pojedete-li do Trinca, budete cestou míjet (Sigiriya, Polonnaruwa, sloní sirotčince – třeba Millenium, národní park Minneriya, případně i Kandy). Navíc třeba cesta vlakem do Kandy je fakt zážitek (krásná krajina, historické vlaky atp.), tak je škoda se o to připravit rychlým přesunem, který si neužijete. Na Srí Lance je totiž i cesta cíl 🙂

Osobně bych proto, zvlášť je-li to vaše první cesta na vlastní pěst, asi raději trošku rozvolnil a nesnažil se hned po příletu přecestovat celý ostrov. Ne snad, že by to nešlo a nebo by to byl problém, ale po letu je člověk unavený a představa, že mě hned čeká řešení toho, jak se dostat stovky kilometrů daleko, není zrovna lákavá (zvlášť s lidmi, kteří angličtinou moc nevládnou a v zemi, kterou neznám, navíc s nutností smlouvání).

Zkus trošku víc upřesnit dotazy výše a nějak to vymyslíme. Pokud to ale chceš mít v klidu, po příletu se přesuň jen kousek (třeba do Negomba), ubytuj se na jednu noc (hotel rezervuj předem, ať ubytování nemusíte řešit na místě), v klidu se vyspěte a pak s čerstvou hlavou a plni sil vyražte ráno do Colomba (jezdí tam spousta busů, včetně expresních – EX03 tuším) a tam si zajistěte třeba autobus nebo nejlépe vlak do Trincomalee. Bude to určitě rozumnější způsob, třebaže tě to bude „stát“ jednu noc.

V každém případě – ničeho se neboj, vše se dá nějak vyřešit a v Asii obzvlášť. Tam ti každý bude chtít pomoci, protože jsi pro ně zdroj obživy. V nejhorším tě to prostě jen bude stát nějaké peníze.

  • Ondra, MAHALO.cz
    Btw, koukni se tady na webu (http://www.mahalo.cz/sri-lanka) na jednotlivá místa, která tu máme popsána (určo nejsou zdaleka všechna, která se na ostrově dají najít, ale to hlavní zde najdeš) a i dle toho si vyber, co bys chtěl vidět a tedy kudy přes Srí Lanku jet. Do Trinca se tak můžeš dostat třeba až za pár dní a cestou uvidíte spoustu zajímavých míst.
0
0

Takže takhle.. Na letiště tam bychom měli dorazit kolem půl šestý ráno 3.7. Chceme tam být cca 12 nocí a co bychom chtěli vidět a zažít? Určitě mě zajímá kultura a architektura, ale taktéž bychom chtěli několik dnů jen čisté a klidné pláže, kde není přelidněno, dá se potápět a prostě takový relax.. Jestli něco takového je.. Jinak je to vlastně asi jedno 🙂

0
0

Tak pokud přiletíte ráno, budete mít před sebou dost náročný den, protože asi nemá smysl se zdržovat u Negomba.

Doporučuju tedy nechat se tuktukáři na letišti odvést k nejbližší zastávce vlaku (smlouvejte cenu!!! Ideální je odmítnout a jít pryč. Je velká šance, že za vámi půjdou a přistoupí na nižší cenu), tam koupit jízdenky kam budete chtít a vyrazit.

V podstatě máte tyhle možnosti:

  1. strávit celý pobyt v Trincomalee, užívat si na pláži, maximálně dělat nějaké menší výlety do okolí. Proč ne. Ale je to škoda, Srí Lanka stojí za vidění.
  2. jet rovnou do Trinca a být tam třeba týden, odpočívat na pláži a prozkoumat nejbližší okolí (jeden den výlet do Polonnaruwy, pak do NP Mineriya) a pak se přesunout dál. Vzhledem k počtu nocí to na nějaké velké objevování už nebude, ale cestou zvládnete vidět Sigiriyu, skalní chrámy v Dambulle, Kandy, sloní sirotčince, prohlédnout si Colombo a ještě jednu noc mít třeba v Negombu, ať jste blízko letiště (vřele doporučuji, opravdu nechcete zažít nestihnutí odletu!).
  3. udělat to naopak – nejdříve poznávat a pak jet do Trinca na pár dnů lenošit na pláži. Při této variantě bych vyrazil do Kandy, tady bych si udělal na pár nocí základnu a vyrážel bych odsud do okolí (Sigiriya, skalní chrámy Dambulla, čajové plantáže MackWoods, sloní sirotčince, dohromady to je na 3 plné dny, tedy 4 noci) a pak se přesunout do Trinca na pár nocí a zase před odletem přejet zpět do Negomba, případně, pokud byste chtěli vidět Colombo, tak přejet o den dřív a podívat se i na něj (je to zajímavé město, ale pokud jej neuvidíte, zas tak o moc nepřijdete, nicméně z hlediska architektury a způsobu života je to zajímavá zkušenost).
  4. udělat to kompletně putovně. Tzn. rezervovat ubytka až na místě vždy na den či dva dopředu, podle toho, kde se vám bude líbit a co budete chtít vidět. Tato varianta není úplně ideální pro začínající cestovatele (chce to trošku odvahu a malinko zkušeností), na druhou stranu je nejefektivnější, co do poznávání (neztrácí se čas velkými přejezdy) a stihne se toho vidět nejvíce. Reálně byste tak oproti variantě 2 a 3 ušetřili tak den času (na prozkoumávání zmíněných míst). Ale nejsem si jist, zda bych tuto variantu doporučil, pokud takto jedete poprvé bez cestovky.

Ubytko v Trincu je zajímavé toto https://goo.gl/eMh6DH, tady chybu moc neuděláš (nastavil jsem to na 7 noci od 3.7., ale upravit termín si můžete dle libosti), doporučuji kouknout na recenze a vybírat i dle nich a toho, kde jsou ubytka umístěna (ať to není daleko do civilizace, ať jsou co nejblíže k pláži, ať je v nich vše, co potřebujete k životu atp.).

Ondra, MAHALO.cz

Zobrazuji 5 výsledků
Vaše odpověď

Prosím, nejprve se .