Městečko Tolentino ve vnitrozemí regionu Marche se proslavilo především jako lázeňská město. Je situováno v předhůří Monti Sibillini. K léčbě se tu užívá hlavně bróm a jód. Lázně nesou název Terme Santa Lucia a jsou vyhledávány pacienty z celé Itálie.

Přibližně 18 kilometrů odtud se nalézá město Macerata a asi 50 kilometrů vzdálené je město Ancona.

Tolentino

Tolentino

Co nabízí Tolentino

Tolentino se rozkládá na pahorku s nádherným výhledem na okolní krajinu a na řeku Chianti. V okolí městečka turisté objeví překrásnou přírodu a husté lesy. Zažijete zde středověkou atmosféru, kterou si město dochovalo až do dnešních dní.

V Tolentinu najdete množství historických památek. Nejvýznamnější z nich je kostel San Nicola a Naturale Abbadia di Fiastra. Navštívit zde můžete také Archeologické muzeum, Muzeum Napoleona nebo Mezinárodní muzeum karikatur.

Kostel San Nicola

Kostel San Nicola

Sportovně založení turisté mohou využít zdejší tenisové kurty nebo se věnovat vodním sportům či rybaření na řece.

Blízké pohoří Monti Sibillini nabízí spoustu možností sportovního vyžití. Pohoří patří do národního parku Parco Nazional dei Monti Sibillini a je vyhledávaným místem vyznavačů horské pěší turistiky. Na své si přijdou i cyklisté, pro které zde bylo vybudováno množství značených cyklistických stezek. Můžete se projet i na koni.

Naturale Abbadia di Fiastra

Naturale Abbadia di Fiastra

Pokud se budete chtít vykoupat, moře je odtud vzdáleno přibližně 40 minut jízdy. Navštívit můžete blízká přímořská letoviska Civitanova Marche, Porto Recanati či Porto Sant´Elpídio.

Za zhlédnutí stojí rovněž nedaleké jeskyně Farasassi.

  • Hodnocení uživatelů

  • Hodnocení: 0 hvězdy
    0 / 5 (0 )
  • 0%
  • (0) Zatím žádné recenze!

Summary:

Hodnocení: 0 hvězdy
0 / 5 (0 )

0%



Nikdo ještě nerecenzoval, buď první! Nikdo ještě nerecenzoval, buď první!



Dovolená Tolentino

Zaujal vás náš článek o destinaci Tolentino v Itálii? Chtěli byste sem vyrazit na zájezd? Klikněte sem a podívejte se na nabídku aktuálních zájezdů či akčních Last minute, které Tolentino nabízí a vyražte ve vámi vybraném termínu a za cenu, která vám bude vyhovovat! Dovolená v Itálii je skvělá volba!