Město Concepción de La Vega je třetím největším městem stejnojmenné provincie a svou geografickou polohou a rozmanitou zemědělskou produkcí je také považováno za srdce Dominikánské republiky. Je velmi důležitým dopravním uzlem a místem s nejbouřlivější oslavou karnevalu v zemi.

Rozkvět města zastavilo roku 1562 silné zemětřesení, které La Vegu téměř srovnalo se zemí. Jelikož již jeho obnova nebyla možná, bylo město přesunuto na nové, klidnější místo, kde bylo pod stejným názvem opět vybudováno.

Zajímavosti města Concepción de La Vega

Zmiňovaný karneval se ve městě Concepción de La Vega koná každoročně každou neděli v měsíci únoru a postupem času se stal hlavní a nejnavštěvovanější akcí města. Více než půl milionu lidí si nenechá ujít přehlídku nádherných kostýmů a průvod vedený „Diablo Cojuelo“ (ďáblem).

Mezi největší turistické atrakce města rozhodně patří místní pevnost vybudovaná Kryštofem Kolumbem roku 1490, která fungovala jako úschovna zlata, jež se v okolí těžilo. Další zajímavostí je katedrála, jež dominuje hlavnímu náměstí. Její výstavba trvala 15 let a dokončena byla až roku 1992. Je jednou z mála katedrál na světě, kde je Kristus vyobrazen v době jeho vzkříšení, nikoli umírajícího na kříži. Dokáže pojmout na tisíc věřících, čímž se řadí mezi největší v Dominikánské republice.

Pevnost ve městě Concepción de La Vega

Pevnost ve městě Concepción de La Vega

Nejvýznamnějšími vývozními artikly jsou kakao, tabák, káva, rýže a mléčné výrobky.

Jak se do města Concepción de La Vega dostat

Nejsnadněji se do Concepción de La Vega dostanete letadlem. Nejblíže je Cibao International Airport (STI).

  • Hodnocení uživatelů

  • Hodnocení: 0 hvězdy
    0 / 5 (0 )
  • 0%
  • (0) Zatím žádné recenze!

Summary:

Hodnocení: 0 hvězdy
0 / 5 (0 )

0%



Nikdo ještě nerecenzoval, buď první! Nikdo ještě nerecenzoval, buď první!



Dovolená Concepción de La Vega

Concepción de La Vega je krásné místo, které stojí za návštěvu. Prohlédněte si proto zájezdy do destinace Concepción de La Vega či aktuální nabídku Last minute a vyberte si, co vás zaujme nejvíce! K dispozici jsou i další zájezdy do Dominikánské republiky, stačí kliknout sem a vybrat si :-)