Návštěvu botanické zahrady La Jungla de Jones na ostrově Isla de la Juventud je dobré spojit s kratší návštěvou druhého největšího města na ostrově, kterým je Santa Fé (zahrada leží 6 kilometrů na západ od města) a případně krokodýlí farmy, která je rovněž poblíž.

Vznik zahrady La Jungla de Jones

V názvu zahrady se odráží jméno jejího zakladatele, kterým byl americký biolog Harry Sanford Jones a jeho žena Helen. Počátky zahrady se datují od roku 1902. Vizí pana Jonese a jeho ženy bylo pěstovat zde byliny a rostliny z různých koutů světa, které by se mohly přizpůsobit místnímu klimatu a které by mohly být prospěšné návštěvníkům termálních pramenů v Santa Fé.

La Jungla de Jones La Jungla de Jones

© Zájezdy Kuba, www.zajezdykuba.cz

Po smrti pan Jonese zahradu dále provozovala jeho žena Helen a když pak zemřela i ona, ztratila zahrada na dlouhou dobu na své popularitě. Dnes je to však zajímavé místo nejen pro milovníky flóry, ale i pro ty, kdo hledají klidné místo s pěknou vegetací.

Co v zahradě La Jungla de Jones uvidíte

V botanické zahradě La Jungla de Jones si můžete prohlédnout mnoho vzácných rostlin i zástupce rostlin z typicky kubánské vegetace. Roste zde několik odrůd manga, kokosových palem, kvajávy, množství kaktusů a místní zajímavostí je hlavně bambusová katedrála.

Výlet do zahrady je lepší si domluvit organizovaně přes hotel nebo přes cestovní kancelář. Na nahodilé návštěvy jednotlivců tady bohužel nejsou moc zvyklí. Než se do zahrady vypravíte, opravdu dobře se nastříkejte repelentem, jinak si kromě zážitků odnesete také řadu štípanců od komárů, kterých je tady více než dost.

  • Hodnocení uživatelů

  • Hodnocení: 0 hvězdy
    0 / 5 (0 )
  • 0%
  • (0) Zatím žádné recenze!

Summary:

Hodnocení: 0 hvězdy
0 / 5 (0 )

0%



Nikdo ještě nerecenzoval, buď první! Nikdo ještě nerecenzoval, buď první!



Dovolená La Jungla de Jones

Dovolená v destinaci La Jungla de Jones? Dobrá volba! Podívejte se na aktuální nabídku zájezdů a nebo na akční Last minute, které jsou nyní k dispozici. Podívejte se i na nabídku zájezdů na Kubu a vyberte si ze všech dostupných možností!