Lago Maggiore je druhým největším jezerem v Itálii, které se prezentuje průzračnou vodou obklopenou nádhernými parky, palmami, bujnými zahradami a horskými hřebeny a také mondénními letovisky Stresa a Verbania. Jezero svou rozlohou zasahuje až do švýcarského kantonu Ticino a v Itálii rozděluje regiony Piemonte a Lombardie.

Lago Maggiore

Lago Maggiore

Co nabízí Lago Maggiore

Příznivci sportu zde mohou provozovat veškeré vodní sporty – plavání, jachting, surfování, jízdu na vodních lyžích a kajaku nebo plavbu motorovým člunem. Jezero hojně navštěvují rodiny s dětmi, a to především pro pozvolný vstup do vody, která je během léta příjemně teplá. Na své si zde přijdou ale i jednotlivci hledající klidnou dovolenou, rybaření či cyklistiku.

Kromě tří Boromejských ostrovů se ve vodách jezera Maggiore nachází ještě pár zajímavých ostrůvků, třeba (již švýcarský) Isole di Brissago s botanickou zahradou, dva ostrůvky Castelli di Cannero s pozůstatky opevnění nebo soukromý ostrov San Giovanni, který ale není veřejnosti přístupný.

Lago Maggiore v severní Itálii

Lago Maggiore v severní Itálii

Milovníky trekingu a lezení zase lákají okolní hory a nejrozlehlejší národní park Evropy – Val Grande.

Pro hráče golfu je tu k dispozici 8 různých hřišť.

Jak se k jezeru Lago Maggiore dostat

Autem pojedete z Prahy přes Mnichov, Garmisch-Partenkirchen, Svatý Mořic, Locarno.

  • Hodnocení uživatelů

  • Hodnocení: 0 hvězdy
    0 / 5 (0 )
  • 0%
  • (0) Zatím žádné recenze!

Summary:

Hodnocení: 0 hvězdy
0 / 5 (0 )

0%



Nikdo ještě nerecenzoval, buď první! Nikdo ještě nerecenzoval, buď první!



Dovolená Lago Maggiore

Chcete-li vyrazit na dovolenou do Itálie a zajímá-li vás přímo destinace Lago Maggiore, podívejte se na aktuální nabídku zájezdů, které sem míří! K dispozici je celá řada zájezdů do Itálie a podívat se můžete také na aktuální nabídku Last minute zájezdů. Neváhejte, dovolená v Itálii je bezva!