Surabaya je hlavním městem provincie Východní Jáva a druhým největším městem celé Indonésie. Leží na severovýchodním pobřeží ostrova Jáva u průlivu, který odděluje Jávu od ostrova Madura. Ve městě žije asi 2,3 milionů obyvatel.

Najdete tu široké spektrum národností. Nejpočetnější jsou Javánci, žijí zde Madurci, ale také přistěhovalci z Malajsie, Číny a arabských zemí. Nejrozšířenějším náboženstvím je samozřejmě islám.

Surabaya

Surabaya

Surabaya je nejen významným přístavem a centrem obchodu, ale je také vstupní branou na horu Bromo a na Bali.

Co nabízí Surabaya

Třebaže je Surabaya rozlohou druhé největší město Indonésie, turisty sem láká především nádherná příroda. Rozhodně tedy více než zdejší památky. Přesto zde můžete vidět nejstarší kostel města Gereja Kelahiran Santa Maria Perawan, rezidenci z koloniální doby guvernéra Východní Jávy Grahadi, kde můžete každou neděli sledovat energický tradiční tanec Reog, nebo zajít na noční bazar G-Walk.

Ve staré části města byl roku 1862 postaven House of Sampoerna, dům v holandském koloniálním stylu, který se stal kulturní památkou. Je zde také největší mešita jihozápadní Asie, Masjid Al Akbar Surabaya, jejíž prohlídka je spojena s možností vyjet výtahem nahoru a z výšky 65 metrů se kochat nádherným výhledem po okolí. Zajímavá je také Masjid Cheng Ho, mešita s prvky čínské architektury či ruská ponorka Monumen Kapal Selam, která sloužila indonézskému námořnictvu od roku 1962 do roku 1990, kdy byla prohlášena za památku.

Jak se do města Surabaya dostat

Letiště Juanda v Surabayi je po letišti v Jakartě druhé nejvytíženější letiště Indonésie. Přímým letem zde přistanete například ze Singapuru, Kuala Lumpur, Penangu, Bangkoku, Hong Kongu nebo Taipei. Za zhruba 10 USD vás místní taxi zaveze až do města, nebo pravidelná letištní autobusová linka DAMRI, která má konečnou na autobusovém nádraží Bungurasih.

Další možností je přijet vlakem na jedno ze zdejších hlavních nádraží Surabaya Pasar Turi a Surabaya Gubeng. Místenky je ovšem nutné zakoupit 30 dní s předstihem.

  • Hodnocení uživatelů

  • Hodnocení: 0 hvězdy
    0 / 5 (0 )
  • 0%
  • (0) Zatím žádné recenze!

Summary:

Hodnocení: 0 hvězdy
0 / 5 (0 )

0%



Nikdo ještě nerecenzoval, buď první! Nikdo ještě nerecenzoval, buď první!



Dovolená Surabaya

Dovolená v destinaci Surabaya? Dobrá volba! Podívejte se na aktuální nabídku zájezdů a nebo na akční Last minute, které jsou nyní k dispozici. Podívejte se i na nabídku zájezdů do Indonésie a vyberte si ze všech dostupných možností!