Dovolená v Malajsii nepatří mezi nejčastější spojení, která slyšíte od lidí, kteří se chystají koupit zájezd. Přes to ale patří Malajsie k těm nejzajímavějším zemím jihovýchodní Asie. Její turistická neproslulost je způsobena možná tím, že sousedí s Thajskem, které láká daleko víc turistů. Na druhé straně má Malajsie za souseda Indonésii, která je také známější. Malajsie tak do mysli turistů vstupuje zpravidla ve spojení s velkoměsty Kuala Lumpur a Singapur. Znalejší turisté znají překrásný ostrov Langkawi a případně nádherné území Cameron Highlands s čajovými plantážemi a krásnými horami.

Provincie Sabah

Provincie Sabah

Ačkoli tedy Malajsie turisty zpravidla neláká svým názvem, mohla by je lákat svou pestrostí – v této zemi totiž najdete velkou spoustu zajímavých míst a v podstatě je připravena uspokojit každého cestovatele, který se ji rozhodne poznat. Od výše zmíněných velkoměst, která patří mezi největší na světě, přes některé krásné národní parky až po ostrůvky na obou stranách malajského poloostrova či úžasné vesničky na březích severního Bornea – všude najdete vše, co si jako turista můžete přát.

Noční Kuala Lumpur má úžasnou atmosféru

Noční Kuala Lumpur má úžasnou atmosféru

Některé oblasti Malajsie jsou rozvinuty méně, některé více. Obecně ale platí, že pokud do Malajsie pojedete vlakem třeba z Thajska, budete v šoku z toho, v jak dobrém stavu je infrastruktura země ve srovnání s ostatními zeměmi JV Asie (kontrast s Thajskem je docela značný). Na druhou stranu pro každého asi není ideální fakt, že malajci jsou převážně muslimského vyznání, třebaže místní víra není příliš striktní a celá země je sekulární a vyznává naprostou svobodu víry.

Krásná krajina státu Pahang - čajové plantáže na Cameron Highlands

Krásná krajina státu Pahang – čajové plantáže na Cameron Highlands

Malajsie je zemí, která umí překvapit a spousta lidí se sem ráda pravidelně vrací. Na jednu stanu totiž mohou poznávat stále nová a nová místa v této dost velké zemi a na druhou se tady mohou spolehnout na určitý standard služeb a přívětivost lidí. A to jsou hlavní důvody, proč se do Malajsie vydat. Ať už se budete chtít slunit na krásných plážích a nebo poznávat místní kulturu či přírodu.

Malajsie se vám bude líbit!

  • Hodnocení uživatelů

  • Hodnocení: 0 hvězdy
    0 / 5 (0 )
  • 0%
  • (0) Zatím žádné recenze!

Summary:

Hodnocení: 0 hvězdy
0 / 5 (0 )

0%



Nikdo ještě nerecenzoval, buď první! Nikdo ještě nerecenzoval, buď první!



Dovolená v Malajsii

Chcete-li koupit dovolenou do Malajsie, podívejte se na aktuální nabídku zájezdů, které sem míří! K dispozici je celá řada zájezdů do Malajsie a podívat se můžete také na aktuální nabídku Last minute zájezdů. Neváhejte, dovolená v Malajsii je bezva!