Lázeňské městečko Pesaro se rozprostírá na severozápadě Itálie v italském regionu Marche na pobřeží nedaleko státu San Marino.

Historie města Pesaro

Pod názvem Pisaurum bylo založeno Římany roku 184 před naším letopočtem. Tehdy bylo římskou kolonií v oblasti Piceno. Lidé tu však žili již od doby kamenné. Za římských časů se město stalo důležitým obchodním centrem na strategické cestě Via Flaminia.

Letovisko Pesaro

Letovisko Pesaro

V době renesance ovládal město rod Malatesta (1285 – 1445), následně rod Sforza (1445 – 1512) a rod della Rovere (1513 – 1631). Po celou dobu město vzkvétalo, bylo zde postaveno mnoho soukromých paláců i veřejných budov. Vybudovány byly i městské hradby Mura Roveresche.

Městské hradby Mura Roveresche

Městské hradby Mura Roveresche

Zajímavosti v Pesaro

Pesaro se pyšní krásným historickým centrem s řadou cenných architektonických památek. Na ulici Corso XI stojí katedrála Sant´Agostino, v jejímž interiéru se nachází nádherné vyřezávané chórové lavice zdobené intarziemi.

Palazzo Ducale v Pesaro

Palazzo Ducale v Pesaro

Nevynechejte ani návštěvu pevnosti, muzea a vévodského paláce. Palazzo Ducale byl postaven v druhé polovině 15. století.

Zajímavá je také románská bazilika z 5. století, jež byla postavena na zbytcích římské stavby. Ve středověku byla zasvěcena patronovi města sv. Terence. V jeho interiéru byly při rekonstrukci objeveny nádherné podlahové mozaiky.

Pesaro

Pesaro

Na ulici Via Rossini 34 objevíte rodný dům skladatele Gioachina Rossiniho, který se tu narodil v roce 1792. V domě se nalézá muzeum věnované jeho životu a dílu. Vystaveny zde jsou umělcovy partitury, manuskripty a také spinet, na nějž hrával.

Turistické zázemí města Pesaro

Turisté se mohou ubytovat v několika hotelech a ubytovacích zařízeních s kvalitními sužbami a dostatečným zázemím.

Podél pobřeží vede promenáda lemovaná obchody, obchůdky a krámky se suvenýry. Nachází se tu rovněž dostatek restaurací s nabídkou místních specialit.

Pláž v Pesaro

Pláž v Pesaro

Promenádu využívají taktéž cyklisté, bruslaři na kolečkových bruslích i vyznavači joggingu.

Pláž má pozvolný vstup do moře, je proto vhodná pro rodiny s malými dětmi. Můžete si tu vyzkoušet vodní sporty, jízdu na vodních lyžích, paragliding, windsurfing, jízdu na vodních skútrech či šlapadlech. Slunečníky a lehátka jsou k zapůjčení za mírný poplatek.

  • Hodnocení uživatelů

  • Hodnocení: 0 hvězdy
    0 / 5 (0 )
  • 0%
  • (0) Zatím žádné recenze!

Summary:

Hodnocení: 0 hvězdy
0 / 5 (0 )

0%



Nikdo ještě nerecenzoval, buď první! Nikdo ještě nerecenzoval, buď první!



Dovolená Pesaro

Ta nejširší nabídka aktuálních zájezdů do destinace Pesaro je vám k dispozici. Stačí kliknout sem a nebo se podívat na nabídku akčních Last minute zájezdů do destinace Pesaro či Last minute nabídek do Itálie.