Průmyslové město Santa Cruz de Barahona leží na jihozápadě Dominikánské republiky. Turistům, vyhledávající památky toho bohužel příliš nenabídne, ovšem milovníci ptactva či surfování zde budou maximálně spokojeni.

V minulosti bylo letovisko využíváno především jako přístav, ovšem za vlády diktátora Rafaela Trujilla došlo k přeměně velké části pouště na severu města na třtinové plantáže, které tvoří hlavní obživu pro místní obyvatele.

Barahona vyniká svou panoramatickou krajinou, surfováním, krásnými plážemi, biologickou rozmanitostí a místy vhodnými k pozorování ptáků.

Santa Cruz de Barahona

Santa Cruz de Barahona

Jak se do města Santa Cruz de Barahona dostat

Většina turistů dorazí do Santa Cruz de Barahona po souši, ale zhruba 10 kilometrů od města je mezinárodní letiště María Montez (BRX), kam běžně létají charterové lety.

Pokud ale chcete cestovat po souši, máte možnost využít gua-gua, které přes den jezdí zhruba jednou do hodiny a ze Santo Dominga vás zde zavezou za cca 6 USD.

Zajímavosti v okolí Santa Cruz de Barahona

Pokud vás zajímá, jak vypadají typické osady na východním pobřeží poloostrova Peninsula de Pedarnales, zavítejte do 17 kilometrů vzdálené přímořské vesnice Bahoruco a la Ciénaga.

Chcete-li mít zážitek z nevšedního koupání, navštivte 3 kilometry vzdálené městečko San Rafael, známé především nádhernou vyhlídkou a balneariem, což jsou přírodní říční koupací tůně.

Máte v plánu užít si pláže a koupání v moři? Pak se určitě zajeďte podívat do 35 kilometrů vzdáleného letoviska Paraíso, které je oproti Santa Cruz de Barahona levnější, je zde balnearium, a severně od města je rozhledna s nádherným výhledem na místní pláž tvořenou především oblázky.

  • Hodnocení uživatelů

  • Hodnocení: 0 hvězdy
    0 / 5 (0 )
  • 0%
  • (0) Zatím žádné recenze!

Summary:

Hodnocení: 0 hvězdy
0 / 5 (0 )

0%



Nikdo ještě nerecenzoval, buď první! Nikdo ještě nerecenzoval, buď první!



Dovolená Santa Cruz de Barahona

Máme pro vás aktuální zájezdy do destinace Santa Cruz de Barahona a nebo další spoustu zájezdů do Dominikánské republiky. Podívejte se i na aktuální Last minute pro destinaci Santa Cruz de Barahona a vyberte si tu nejzajímavější nabídku!