Letovisko Agios Sostis leží v blízkosti rybářského přístavu. Své jméno nese podle malého ostrůvku, který byl od pevniny oddělen zemětřesením v roce 1633 a dnes je od pevniny vzdálen několik desítek metrů. Na ostrůvku stával kostelík ze 16. století. Nalézá se tu pěkná oblázková pláž. Je zde také známá diskotéka Cameo, podle které se ostrůvku také někdy říká. Z pobřeží vede na ostrůvek dřevěný most.

Ostrůvek Agios Sostis

Ostrůvek Agios Sostis

Středisko je vzdáleno asi 8 kilometrů od hlavního města ostrova Zakynthos. Najdete zde taverny a restaurace s terasami s výhledem na moře. Středisko Agios Sostis patří ke klidnějším destinacím. Nachází se mezi letovisky Laganas a Limni Keri.

Dlouhá pláž letoviska je pokryta pískem a vstup do moře je pozvolný. Pláž navazuje na dlouhou písečnou pláž u Laganas, která je vzdálena necelé 3 kilometry a lze sem dojít i pěšky. Po svých je možné dojít i na prostornou a písečnou pláž Porto Koukla.

Letovisko Agios Sostis

Letovisko Agios Sostis

Na promenádě se dá nakoupit ve zdejších obchůdcích, zajít do taveren, barů, kaváren a restaurací. Nočního života si můžete užít na ostrůvky Cameo, v blízkém Laganas nebo v hlavním městě Zakynthos.

Z letoviska Agos Sostis je možno organizovat procházky po okouzlující a fascinující okolní krajině, která přechází z roviny okolo moře do skalnatých a zelení porostlých vzdálených hor.

Cestičky na pobřeží vás dovedou k olivovým hájům.

Na motorovém člunu se můžete vydat k ostrovu Marathonissi, který je známý díky želvám karetám obrovským, jež tu kladou svá vejce.

Asi 12 kilometrů od Agios Sostis leží vesnička Ithaka, která vám nabídne ukázku tradičního způsobu života zdejších obyvatel.

Ostrůvek Marathonissi

Ostrůvek Marathonissi

  • Hodnocení uživatelů

  • Hodnocení: 0 hvězdy
    0 / 5 (0 )
  • 0%
  • (0) Zatím žádné recenze!

Summary:

Hodnocení: 0 hvězdy
0 / 5 (0 )

0%



Nikdo ještě nerecenzoval, buď první! Nikdo ještě nerecenzoval, buď první!



Dovolená Agios Sostis

Zajímala by vás nabídka zájezdů do destinace Agios Sostis? Podívejte se na aktuální nabídku zájezdů či Last minute, které Agios Sostis nabízí. Případně se podívejte i na další zájezdy do Řecka, nebudete litovat!