Necelou hodinku jízdy z města Piñar del Río po dálnici Autopista směrem na Havanu narazíte na botanickou zahradu Soroa. Tu, v pohoří Sierra del Rosario, založil španělský velkostatkář Tómas Felipe Camacho na počest své dcery.

Dnes je jedním z hlavních poslání zahrady oblast výzkumu zaměřená na pěstování orchidejí, sběr semen, vypěstování sazenic v laboratorních podmínkách a následné přenesení do volné přírody. Výzkum se zabývá také studováním škůdců a chorob orchidejí. Pro odbornou komunitu jsou v současné době v zahradě pravidelně pořádány také mezinárodní orchidejové workshopy.

Botanická zahrada v Soroa

Botanická zahrada v Soroa

Co v botanické zahradě Soroa uvidíte

Na milovníky květin tady čeká zhruba 25 000 druhů různých rostlin a květin z různých koutů světa. Nejzajímavější jsou asi orchideje v místním orquideariu. Nicméně, deklarovaných 700 druhů orchidejí, které by tady měly být, tady rozhodně není. Nejlepší období pro návštěvu zahrady je od listopadu do dubna.

V zahradě mimo květin uvidíte také dům rodiny Camacho, ve kterém je zachován původní nábytek a dekorace a který v současné době slouží jako muzeum. Zajímavá je také jeho knihovna, ve které pan Camacho nashromáždil obrovské množství knih a materiálů se zaměřením na orchideje a další okrasné rostliny.

Vodopád El Salto de Soroa

Soroa ovšem není jen o květinách! Po úzkém chodníčku a po schodech dojdete také k 20 metrů vysokému vodopádu El Salto de Soroa. Místní sirnaté vodě se připisují léčivé účinky a pod vodopádem se dá i koupat, takže plavky určitě sebou! Voda se využívá k léčebným účelům i v termálních lázních San Diego de los Baños.

Vodopád Salto de Soroa

Vodopád Salto de Soroa

Když se od vodopádu vrátíte zpět na parkoviště a dáte se přes most dost prudkým kopcem nahoru, dojdete také k vyhlídce El Mirador. Dojít až sem dá sice zabrat, ale odměnou vám bude krásný výhled na pohoří Sierra del Rosario.

Jelikož je Soroa v poměrně náročném a kopcovitém terénu, je určitě na místě pohodlná a neklouzavá obuv!

  • Hodnocení uživatelů

  • Hodnocení: 0 hvězdy
    0 / 5 (0 )
  • 0%
  • (0) Zatím žádné recenze!

Summary:

Hodnocení: 0 hvězdy
0 / 5 (0 )

0%



Nikdo ještě nerecenzoval, buď první! Nikdo ještě nerecenzoval, buď první!



Dovolená Botanická zahrada v Soroa

Zajímala by vás nabídka zájezdů do destinace Botanická zahrada v Soroa? Podívejte se na aktuální nabídku zájezdů či Last minute, které Botanická zahrada v Soroa nabízí. Případně se podívejte i na další zájezdy na Kubu, nebudete litovat!