Lanciano je malé středověké městečko nedaleko pobřeží Jaderského moře, nedaleko města Rocca San Giovanni. Traduje se, že z tohoto města byl setník Longinus, jenž vrazil kopí do boku Ježíše Krista. Poté, co spatřil události, které potom následovaly – ztmavnutí slunce a zemětřesení – i on uvěřil, že Kristus je Spasitel.

Lanciano

Lanciano

Zajímavosti města Lanciano

Město je obehnáno hradbami s gotickým kostelem. V okolí najdete místa, která připomínají nedotčený středověk. Od té doby zůstaly nedotčeny i některé části středověkého jádra města – například masivní hradby Torri Montanara, vybudované v 11. století Aragonci proti nájezdníkům.

Je zde řada významných církevních staveb, z nichž nejvýznamnější je kostel San Francesco ze 7. – 8. století, ve kterém se plní přání a dodnes se tu prý dějí zázraky.

Ve čtvrti Civitanova stojí kostel Santa Maria Maggiore z 13. století s překrásným portálem ze 14.století a stříbrným procesním křížem z roku 1422 od Nicoly da Guardiagrela. Dalšími kostely v této čtvrti jsou Sant´Agostino z 14. století a již opuštěný kostel San Biagio z doby kolem roku 1059. Oba kostely se nacházejí nedaleko Porty San Biagio – vzácné městské brány. Dóm se zvonicí ze 17. století byl postaven na troskách římského mostu.

Torri Montanara

Torri Montanara

Turisticky zajímavé je Diokletians aditorium a Teatro Fenaroli vybudované v typickém stylu italského divadla 19. století.

Výroba jehel v Lanciano

Ve středověku, za největšího rozkvětu města, bylo čilým centrem obchodu Židovské ghett Ropa Sacca. Na Via degli Agorai, která odtud vede, žili v 15. století výrobci jehel.

Lanciano patřilo k hlavním italským výrobcům jehel. Konaly se zde i trhy s vlnou a oděvy. Dnes je centrem řemeslníků čtvrť Lacianovecchia. Ve městě a jeho blízkém okolí se peče „Bocconoti“, pečivo, které se dodnes vyrábí podle starých receptů.

  • Hodnocení uživatelů

  • Hodnocení: 0 hvězdy
    0 / 5 (0 )
  • 0%
  • (0) Zatím žádné recenze!

Summary:

Hodnocení: 0 hvězdy
0 / 5 (0 )

0%



Nikdo ještě nerecenzoval, buď první! Nikdo ještě nerecenzoval, buď první!



Dovolená Lanciano

Ta nejširší nabídka aktuálních zájezdů do destinace Lanciano je vám k dispozici. Stačí kliknout sem a nebo se podívat na nabídku akčních Last minute zájezdů do destinace Lanciano či Last minute nabídek do Itálie.