Městečko Levanto, rozkládající se v širokém údolí, patří k nejoblíbenějším letoviskům Levanstké riviéry, především díky dlouhé pláži (částečně štěrkové a částečné písečné) a blízkosti malebnému pobřeží Cinque Terre.

Levanto

Levanto

Od moře je Levanto odříznuto starou železniční tratí. Ve městečku samotném spatříte pouze několik středověkých památek a staveb. Mezi ně patří věž s hodinami, Loggi del Comune s arkádovými ochozy na Piazza del Popolo a konečně gotický farní kostel sv. Ondřeje (Sant´Andrea).

Zátoka s letoviskem Levanto

Zátoka s letoviskem Levanto

Zajímavosti města Levanto

Sant´Andrea

Raně gotická sloupová bazilika Sant´Andrea v Levantu je díky své zeleno-bíle pruhované fasádě považována za jeden z nejhezčích kostelůLigurii. Stavitelé se výrazně nechali ovlivnit janovskou školou.

Bazilika Sant´Andrea

Bazilika Sant´Andrea

Rozety zvonice byly připojeny později, aniž by znehodnotily původní vzhled. V bývalé oratoři vedle sídlí vlastivědné muzeum.

  • Hodnocení uživatelů

  • Hodnocení: 0 hvězdy
    0 / 5 (0 )
  • 0%
  • (0) Zatím žádné recenze!

Summary:

Hodnocení: 0 hvězdy
0 / 5 (0 )

0%



Nikdo ještě nerecenzoval, buď první! Nikdo ještě nerecenzoval, buď první!



Dovolená Levanto

Zaujal vás náš článek o destinaci Levanto v Itálii? Chtěli byste sem vyrazit na zájezd? Klikněte sem a podívejte se na nabídku aktuálních zájezdů či akčních Last minute, které Levanto nabízí a vyražte ve vámi vybraném termínu a za cenu, která vám bude vyhovovat! Dovolená v Itálii je skvělá volba!