Malebné horské městečko Maratea se stalo oblíbeným cílem turistů. Město leží poblíž západního pobřeží italského regionu Basilicata. Centrum města nabízí kromě kouzelné atmosféry i řadu historických památek. Strmé skály zde spadají přímo do Tyrhénského moře. Na několika místech objevíte romantické písčité pláže. V malých přístavech kotví plachetnice a jachty movitých návštěvníků. V okolí rostou piniové háje.

Maratea

Maratea

Socha Ježíše Krista města Maratea

Dominantou města je nádherná socha Ježíše Krista s roztaženými pažemi, jež je věrnou kopií Kristovy sochy v Rio de Janeiru. Výška sochy dosahuje 22 metrů a je druhou největší sochou na světě, která nese název „socha Ježíše Spasitele“. Byla vytesána z bílého mramoru a nádherně kontrastuje s okolní krajinou.

Socha Ježíše Krista nad městečkem Maratea

Socha Ježíše Krista nad městečkem Maratea

Na vrcholu San Biagio byla taktéž vystavěna bazilika sv. Biagia. Nabízí se odtud krásný pohled na celý záliv Policastro.

Přístav v Maratea se sochou Krista na kopci

Přístav v Maratea se sochou Krista na kopci

V červenci a v srpnu se v Maratei konají tradiční trhy, nakoupit můžete téměř vše. Oblíbené jsou zejména ručně vyřezávané předměty. Mezi suvenýry nechybí ani zmenšeniny Kristovy sochy.

  • Hodnocení uživatelů

  • Hodnocení: 0 hvězdy
    0 / 5 (0 )
  • 0%
  • (0) Zatím žádné recenze!

Summary:

Hodnocení: 0 hvězdy
0 / 5 (0 )

0%



Nikdo ještě nerecenzoval, buď první! Nikdo ještě nerecenzoval, buď první!



Dovolená Maratea

Maratea je krásné místo, které stojí za návštěvu. Prohlédněte si proto zájezdy do destinace Maratea či aktuální nabídku Last minute a vyberte si, co vás zaujme nejvíce! K dispozici jsou i další zájezdy do Itálie, stačí kliknout sem a vybrat si :-)