Národní park Adamelo Brenta je největší chráněnou oblastí regionu Trentino – Alto Adige. Najdete ho v západní části regionu. Jeho rozloha činí 620,517 km2.

Součástí národního parku Adamelo Brenta jsou pohoří (a teď asi budete překvapeni 🙂 ) Adamello a Brenta, rozdělené údolím Rendena a lemované dalšími údolími Non, Sole a Giudicarie.

Národní park Adamello Brenta

Národní park Adamello Brenta

Co nabízí Národní park Adamello Brenta

V národním parku se nachází 80 jezer a ledovec Adamello Glacier, jeden z největších ledovců v Evropě.

Fauna parku patří mezi druhově nejbohatší v Alpách a zahrnuje všechny třídy zvířat, jež hledají útočiště v horách, mimo jiné i kamzíky a medvědy.

Národní park Adamello Brenta zahrnuje bohaté lesy a louky, ovoce a květiny, které je vzácné najít, tisíce druhů hmyzu, ptáků a jiných živočichů, jejichž život je určující pro biologickou rovnováhu parku.

Koně v národním parku Adamello Brenta

Koně v národním parku Adamello Brenta

Brenta je mohutný vápencový masiv, kterýje pokračováním Dolomit západně od řeky Adige. Nejvyšší vrchol nese název Cima Tossa. Dosahuje nadmořské výšky 3173 metry.

Krásný panoramatický výhled na celé pohoří se otevírá z průsmyku Passo Del Grosté. Do průsmyku se dostanete lanovkou z Madonna di Campiglio a následným krátkým pěším výstupem.

Jihozápadním směrem se táhne údolí Valle Rendena, kde můžete navštívit malebné vesničky s kostelíky s venkovními freskami. Nejhezčí fresky pochází z roku 1514 a můžete je obdivovat na kostelíku San Vigilio u vesničky Pinzolo.

V severní části masivu se rozprostírá jezero Lago di Tovel.

Lago di Tovel

Lago di Tovel

V západní části Brenty, již poměrně blízko města Trento, se tyčí do výšky 2125 metrů nad mořem výhledová hora Monte Panagella s lyžařskou oblastí Paganella, na kterou se dostanete lanovkou z Andala.

  • Hodnocení uživatelů

  • Hodnocení: 0 hvězdy
    0 / 5 (0 )
  • 0%
  • (0) Zatím žádné recenze!

Summary:

Hodnocení: 0 hvězdy
0 / 5 (0 )

0%



Nikdo ještě nerecenzoval, buď první! Nikdo ještě nerecenzoval, buď první!



Dovolená Národní park Adamello Brenta

Klikněte pro zobrazení nabídky Národní park Adamello Brenta: zájezdy nebo Národní park Adamello Brenta: Last minute a vyberte si tu nejzajímavější dovolenou v destinaci Národní park Adamello Brenta!