Eleftheriades (Teriadovo, Theofilovo) muzeum moderního umění stojí asi 4 kilometry od hlavního města Mytilini v kraji Akroriti. Bylo vybudováno v roce 1964. Muzeum je rozděleno do pěti síní a zahrnuje 86 Theofilových děl.

Theofilovo muzeum

Theofilovo muzeum

Theofilos Chatzimichail žil v letech 1870 – 1934. Byl známý svým excentrickým vzezřením, vždy byl oděn v národním kroji. Narodil se ve Varií a celý život prožil v chudobě. Zanechal množství kreseb, jež zdobí domy a obchody na celém ostrově i v dnešní době. Hlavním tématem jeho obrazů jsou historické a romantické výjevy. V obrazech zachycoval také místní kolorit, přírodu a idylické motivy typicky řeckého prostředí. Jeho malby jsou prosté, avšak mají osobitý styl.

Teriade, vlastním jménem Stratis Elefheriades, se narodil v Mytilini a žil v letech 1897 – 1983. Zajímal se o malbu a stal se výtvarným kritikem.

Eleftheriades (Teriadovo) muzeum moderního umění

Eleftheriades (Teriadovo) muzeum moderního umění

V muzeu je vystaveno množství děl řeckých malířů – 37 děl Theofila, 6 obrazů Tsarouchia a 3 kresby Kaliyanisse. Kromě toho se zde vystavují i obrazy Picassa, Matjese, Chagalla, Le Corbusiera.

Součástí muzea je i jedinečná knihovna, která je známá po celém světě.

  • Hodnocení uživatelů

  • Hodnocení: 0 hvězdy
    0 / 5 (0 )
  • 0%
  • (0) Zatím žádné recenze!

Summary:

Hodnocení: 0 hvězdy
0 / 5 (0 )

0%



Nikdo ještě nerecenzoval, buď první! Nikdo ještě nerecenzoval, buď první!



Dovolená Eleftheriades (Teriadovo, Theofilovo) muzeum moderního umění

Ta nejširší nabídka aktuálních zájezdů do destinace Eleftheriades (Teriadovo, Theofilovo) muzeum moderního umění je vám k dispozici. Stačí kliknout sem a nebo se podívat na nabídku akčních Last minute zájezdů do destinace Eleftheriades (Teriadovo, Theofilovo) muzeum moderního umění či Last minute nabídek do Řecka.