Středisko Kassiopi leží na severovýchodním pobřeží Korfu asi 36 kilometrů od hlavního města Kérkyra. Do Kassiopi jezdí pravidelná autobusová linka. K přepravě do letoviska si můžete také pronajmout automobil nebo využít služeb taxislužby.

Kassiopi má svůj vlastní přístav, který byl dříve využíván námořníky. Přístav a celém městečko působí velice útulně a příjemně. Musím říct, že se mi Kassiopi líbilo opravdu velice moc a ráda jsem se sem vracela posedět na lavičce v přístavu, kdy můžete pozorovat loďky a nasávat atmosféru tohoto krásného městečka.

Kassiopi

Kassiopi

Letovisko má k dispozici čtyři pláže s širokou nabídkou služeb pro děti i dospělé. Kromě těchto pláží zde objevíte i několik malých oblázkových pláží, které jsou kryty skalami, a tak poskytují dostatek soukromí.

Kassiopi se rozkládá mezi dvěma poloostrovy. Najdete zde převážně klasickou řeckou zástavbu malých domků. Na hlavní ulici střediska narazíte na dostatečné množství obchůdků, taveren, barů a restaurací. Atmosféru míst podtrhuje na horizontu se tyčící pohoří Pantokrator.

Loď v přístavu v Kassiopi

Loď v přístavu v Kassiopi

Hlavní pláž letoviska je oblázková. Je tu možnost širokého sportovního vyžití. V blízkém okolí se nacházejí bary s občerstvením a studenými nápoji. Mořská voda je neuvěřitelně čistá a to je jeden z důvodů, proč byla pláž oceněna Modrou vlajkou EU. Samozřejmostí na všech plážích jsou lehátka a slunečníky k pronajmutí. Na hlavní pláži mají navíc sprchy, toalety a převlékárny. Pláž leží mimo rušné silnice a nabízí využití všech dostupných vodních sportů – paragliding, vodní lyžování, surfování, potápění. Využít můžete i zdejší tenisové kurty.

Najdete tu také tradiční řecké taverny a restaurace s nabídkou ostrovních specialit. Večerní zábavu nabízí několik barů a klubů.

Procházka kolem Kassiopi

Procházka kolem Kassiopi

Z letoviska můžete pořádat výlety do blízkého i vzdálenějšího okolí. V blízkosti se nalézají trosky byzantského opevnění. Můžete si zde také vyjet na koních.

Pokud si pronajmete automobil, navštivte horu Pantokrator, z níž je nádherný výhled po okolí.

Zajímavý bude jistě i celodenní výlet za pamětihodnostmi hlavního města Kérkyry.

Pokud si pronajmete člun, vydejte se na návštěvu ostrovů Paxos a Antipaxos.

Nechcete-li cestovat daleko, zajděte si pěšky do asi 5 kilometrů vzdáleného střediska Acharavi s velkým množstvím kaváren a tradičních taveren.

  • Hodnocení uživatelů

  • Hodnocení: 0 hvězdy
    0 / 5 (0 )
  • 0%
  • (0) Zatím žádné recenze!

Summary:

Hodnocení: 0 hvězdy
0 / 5 (0 )

0%



Nikdo ještě nerecenzoval, buď první! Nikdo ještě nerecenzoval, buď první!



Dovolená Kassiopi

Klikněte pro zobrazení nabídky Kassiopi: zájezdy nebo Kassiopi: Last minute a vyberte si tu nejzajímavější dovolenou v destinaci Kassiopi!