Boca de Yuma je malé městečko sousedící se severovýchodní stranou Národního parku Del Este. Vzhledem ke špatně přístupným plážím je Boca de Yuma turisty málo vyhledávaným letoviskem.

Boca de Yuma Boca de Yuma

© BOCA DE YUMA - CARIBE, www.bocadeyumacaribe.com

Zajímavosti města Boca de Yuma

Město samotné toho, kromě pár místních restaurací, čerpací stanice a hotelu, moc nenabízí, ovšem pár kilometrů od Boca de Yuma je krásná jeskyně s taínskými malbami Cueva de Berna. Asi kilometr od jeskyně je další velké taínská jeskyně  El Manantial del Guano, ve které uvidíte tři obrovská jezera a velké množství petroglyfů reprezentujících taínskou mytologii. Někteří antropologové zastávají názor, že jeskyni využívali Taínci jako observatoř, jelikož světlo pronikající do jeskyně vykresluje různé petroglyfy v závislosti na měsíčním cyklu. Jeskyně je přístupná pouze v doprovodu průvodce.

Nedaleko je také vstup do Národního parku del Este, který si můžete projít pěšky nebo si vypůjčit koně. Park nabízí kromě pozorování ptáků a nádherné přírody také úchvatný pohled na oceán.

  • Hodnocení uživatelů

  • Hodnocení: 0 hvězdy
    0 / 5 (0 )
  • 0%
  • (0) Zatím žádné recenze!

Summary:

Hodnocení: 0 hvězdy
0 / 5 (0 )

0%



Nikdo ještě nerecenzoval, buď první! Nikdo ještě nerecenzoval, buď první!



Dovolená Boca de Yuma

Dovolená Boca de Yuma je dobrou volbou pro každého, koho láká Dominikánská republika. Podívejte se na aktuální zájezdy do destinace Boca de Yuma a nebo na žhavé Last minute, které jsou k dispozici. Stačí kliknout sem a rezervovat zájezd, který se vám bude líbit nejvíce!