Letovisko Balos leží v jihozápadní části ostrova. Malebná vesnička Balos vlastní téměř půl kilometru dlouhou pláž, lemovanou skalisky a kopci porostlými řídkou nízkou zelení.

Nejlépe se sem dopravíte pronajatým dopravním prostředkem.

Ubytování ve středisku Balos má spíše rodinný charakter. Hotelové komplexy tu nehledejte.

Pláž v Balosu

Pláž v Balosu

Místní taverny nabízí čerstvé mořské plody a ryby. Ryby se dají koupit rovněž od místních rybářů a v restauracích vám je rádi připraví. Pochutnat si můžete i na dalších tradičních potravinách a pokrmech z domácí kuchyně.

Kromě taveren, restaurací a obchodů v letovisku Balos, jsou další tato zařízení ve 4 kilometry vzdáleném Marathokampos a Ormos. Nejlepší nákupní centrum na ostrově se nalézá v 15 kilometrů vzdáleném Karlovassi.

Pláž v letovisku Balos s horou Kerkis v pozadí

Pláž v letovisku Balos s horou Kerkis v pozadí

Pláž letoviska Balos nenabízí plné turistické vybavení, nenajdete zde tréninková centra vodních sportů ani drahé nápoje v plážových barech. Zato tu dozajista budete obdivovat tyrkysově průzračnou vodu, kterou dohlédnete až na mořské dno do hloubky několika desítek metrů. Mohutná skaliska zelené a šedé barvy tvoří kulisu nádhernému prostředí. Kromě toho je tu ničím nerušené ticho, slyšíte jen šumění moře a vychutnáváte si klid a pohodu.

Na pláži vždy najdete místo pro svou deku nebo lehátko. Pláž je pokryta oblázky, je proto dobré zvolit vhodnou obuv.

Další pěknou pláží v okolí letoviska Balos je Psili Ammos. Ta je pokryta pískem a vyhledávají ji nudisté.

Pláž Psili Ammos

Pláž Psili Ammos

Vesnička Balos má tradiční řecký ráz s poklidným tempem života. Žádné bujaré večery při hudbě a tanci až do rána zde neočekávejte. Pokud si ale chcete užít relaxaci a pohodu spojenou s koupáním v moři, budete se zde cítit jako v ráji. Pobyt si můžete případně zpestřit výlety po okolí.

Širší nabídku služeb najdete v nedaleké vesnici Pyrgos, vzdálené okolo 10 kilometrů.

Dominantou celé oblasti je impozantní hora Kerkis. Divoká příroda, rázovité cestičky, skaliska s jeskyněmi a průzračně modré moře ozvláštňují toto málo navštěvované místo.

Celá oblast přímo vybízí a láká k procházkám a pěším výletům do hor.

Jeden z resortů v letovisku Balos

Jeden z resortů v letovisku Balos

  • Hodnocení uživatelů

  • Hodnocení: 0 hvězdy
    0 / 5 (0 )
  • 0%
  • (0) Zatím žádné recenze!

Summary:

Hodnocení: 0 hvězdy
0 / 5 (0 )

0%



Nikdo ještě nerecenzoval, buď první! Nikdo ještě nerecenzoval, buď první!



Dovolená Balos

Ta nejširší nabídka aktuálních zájezdů do destinace Balos je vám k dispozici. Stačí kliknout sem a nebo se podívat na nabídku akčních Last minute zájezdů do destinace Balos či Last minute nabídek do Řecka.