Pokud od své dovolené očekáváte pláže, sluníčko a pohodu, ale nechcete cestovat až na samý jih Itálie, zavítejte do letoviska Numana. Leží v regionu Marche ve střední části Itálie a patří mezi nejžádanější letoviska Apeninského poloostrova. Nabízí jak dlouhou písčitou pláž přeplněnou turisty (s kompletním turistickým zázemím), tak i menší, kryté pláže, kde si najdete místo jen sami pro sebe (ovšem bez barů, záchodů apod.). Pro každého se tu prostě něco najde 🙂

Numana

Numana

Co nabízí Numana

Oblast je turisty hojně navštěvovaná především pro více jak 150 km písčitých až oblázkových pláží, téměř neposkvrněnou přírodu a čisté moře s rychlejším vstupem. Do pláže zasahuje skalnatý výběžek Monte Conero, na němž byl roku 1987 zřízen Národní park Monte Conero, kde si můžete vybrat z 18 turistických tras.

Vzhledem ke strmějšímu vstupu do moře není letovisko ideálním místem pro rodiny s malými dětmi a pro neplavce. Oblast je vhodná pro milovníky rybolovu, golfu a na své si zde přijdou i vyznavači různých druhů sportů, jakými jsou například plážový volejbal, jízda na koních nebo vodní sporty.

Pláž v Numana

Pláž v Numana

V letovisku Numana můžete využít restaurace, které nabízí výborné místní speciality, bary či pizzerie, pravidelně se zde konají také trhy.

Jelikož byla v historii Numana velmi významným městem a nejdůležitějším centrem řeckého obchodu, určitě stojí za návštěvu její historické centrum či sousední městečko Sirolo nebo nedaleké město Ancona.

  • Hodnocení uživatelů

  • Hodnocení: 0 hvězdy
    0 / 5 (0 )
  • 0%
  • (0) Zatím žádné recenze!

Summary:

Hodnocení: 0 hvězdy
0 / 5 (0 )

0%



Nikdo ještě nerecenzoval, buď první! Nikdo ještě nerecenzoval, buď první!



Dovolená Numana

Chcete-li vyrazit na dovolenou do Itálie a zajímá-li vás přímo destinace Numana, podívejte se na aktuální nabídku zájezdů, které sem míří! K dispozici je celá řada zájezdů do Itálie a podívat se můžete také na aktuální nabídku Last minute zájezdů. Neváhejte, dovolená v Itálii je bezva!