Letovisko Cirella sousedí s o 5 kilometrů jižněji ležícím letoviskem Diamante. Cirella je přátelské městečko, jehož malý poloostrov Punta de Cirella uchránily před zástavbou archeologické nálezy. Nedaleko ve vnitrozemí se na kopci prostírají ruiny staré Cirelly.

Cirella

Cirella

Diamante a Cirella jsou ideálními výchozímy body pro krátké výlety (i cyklistické) do vnitrozemí k pozoruhodným horským vesnicím Maiera, Grisolia, Verebicaro a Orsomarso.

Ruiny staré Cirelly

Ruiny staré Cirelly

V údolí Abatemarco se u Santa Maria dei Cedro rozkládají největší sady citroníků léčivých. Dnes jsou téměř neznámé, avšak ve starověku byly jeho plody, cedráty („zlatá jablka“), prvními citrusovými plody dovezenými do Evropy.

Pobřeží u letoviska Cirella

Pobřeží u letoviska Cirella

Pěstování těchto nízkých keřů se silnými trny je obtížné a sotva se vyplatí zvláště poté, co byl citronát (proslazená kůra cedrátu) v pekárnách nahrazen mnohem levnějšími kandovanými dýněmi. Přesto sem každé léto přijíždějí rabíni z celého světa, aby tu  natrhali „cedri“ pro židovský svátek sukor.

  • Hodnocení uživatelů

  • Hodnocení: 0 hvězdy
    0 / 5 (0 )
  • 0%
  • (0) Zatím žádné recenze!

Summary:

Hodnocení: 0 hvězdy
0 / 5 (0 )

0%



Nikdo ještě nerecenzoval, buď první! Nikdo ještě nerecenzoval, buď první!



Dovolená Cirella

Klikněte pro zobrazení nabídky Cirella: zájezdy nebo Cirella: Last minute a vyberte si tu nejzajímavější dovolenou v destinaci Cirella!