Palembang je druhým největším městem Sumatry a zároveň hlavním městem provincie Jižní Sumatra. Město je centrem ropného průmyslu. Stalo se výchozím místem na ostrov Bangka, který se chlubí překrásnými plážemi s bílým pískem.

Do 13. století byl Palembang nejvýznamnějším městem říše Srivijaya. Srivijaya bylo silné malajské království, které ovlivňovalo většinu tehdejší jihovýchodní Asie. Nejstarší zpráva o tomto království pochází ze 7. století od čínského mnicha, který toto království navštívil. Začátkem 14. století roli Palebmangu převzaly Djambi a Melakka.

Palembang Palembang

© Byelikova Oksana / Shutterstock.com

Co nabízí Palembang

Ve městě se dochovala mešita z roku 1740. Poblíž města stojí monumentální granitová socha Budhy, z konce 5. století.

Město je rozděleno mostem (Ampera bridge) přes řeku na dvě části: Seberang Ilir na severu je ekonomickým a kulturním centrem a Seberang Ulu na jihu je centrem politickým.

Tradiční dřevěný dům na kůlech ve městě Palembang Tradiční dřevěný dům na kůlech ve městě Palembang

© Byelikova Oksana / Shutterstock.com

Lidé v Palembangu se dorozumívají svým vlastním dialektem. Tento jazyk nazývají Bahasa Palembang nebo také Bahasa Musí. Většinu obyvatel tvoří muslimové, ale nechybí zde ani křesťané, hinduisté, buddhisté či konfuciáni.

  • Hodnocení uživatelů

  • Hodnocení: 0 hvězdy
    0 / 5 (0 )
  • 0%
  • (0) Zatím žádné recenze!

Summary:

Hodnocení: 0 hvězdy
0 / 5 (0 )

0%



Nikdo ještě nerecenzoval, buď první! Nikdo ještě nerecenzoval, buď první!



Dovolená Palembang

Máme pro vás aktuální zájezdy do destinace Palembang a nebo další spoustu zájezdů do Indonésie. Podívejte se i na aktuální Last minute pro destinaci Palembang a vyberte si tu nejzajímavější nabídku!