Živé městečko Sciacca je oblíbeným lázeňským letoviskem Sicílie s termálními prameny. Sciacca byla založena již v období antiky. Ve středověku se rozvinula ve významné obchodní město, jehož městské hradby se částečně dochovaly dodnes.

Působivou polohu nad mořem má terasovité náměstí Piazza Angelo Scandaliato. Nejkrásnější budovou ve městě je Palazzo Steripinto, palác vystavěný v sicilsko-katalánském stylu. Ke stavbě korunované cimbuřím se dostanete přes Corso Vittorio Emanuele.

Sciacca

Sciacca

O několik kilometrů dále na západ od Sciaccy objevíte u Castello Incantato romantickou horskou zahradu s více než 3000 plastikami hlav.

Již ve středověku bylo město významným obchodním střediskem Sicílie s velkým rybářským přístavem, jenž se tu nalézá dodnes.

Velkým lákadlem letoviska jsou jeho krásné písečné pláže. Zajímavostí je, že se v moři naproti města v roce 1831 objevil nový ostrov vytvořený podmořskou sopečnou činností. Byl pojmenován Ferdinandea, avšak po pěti měsících se znovu skryl pod mořskou hladinu.

  • Hodnocení uživatelů

  • Hodnocení: 0 hvězdy
    0 / 5 (0 )
  • 0%
  • (0) Zatím žádné recenze!

Summary:

Hodnocení: 0 hvězdy
0 / 5 (0 )

0%



Nikdo ještě nerecenzoval, buď první! Nikdo ještě nerecenzoval, buď první!



Dovolená Sciacca

Zaujal vás náš článek o destinaci Sciacca v Itálii? Chtěli byste sem vyrazit na zájezd? Klikněte sem a podívejte se na nabídku aktuálních zájezdů či akčních Last minute, které Sciacca nabízí a vyražte ve vámi vybraném termínu a za cenu, která vám bude vyhovovat! Dovolená v Itálii je skvělá volba!