Po točivé silničce dojedete do města Vinci, vzdáleného 24 kilometry jižně od Pistoie. Město se proslavilo jako rodiště všestranného umělce, vynálezce, malíře, sochaře a génia Leonarda da Vinciho (jeho jméno nám to ostatně napovídá, v překladu totiž znamená „Leonardo z Vinci“) Narodil se zde v roce 1452 jako nemanželský syn notáře a venkovanky. V roce 1466 se přestěhoval s otcem do Florencie.

Vinci

Vinci

V někdejším hradě hraběte Guidiho dnes sídlí Museo Leonardiano. Vystavuje více než 100 modelů a kreseb tohoto génia. Hrad během staletí přešel mnoha architektonickými úpravami. Součástí muzea je rovněž Biblioteca Leonardiana a institut pro výzkum Leonardova díla.

Hrad města Vinci

Hrad města Vinci

V blízkosti hradu stojí farní kostel svatého Kříže. Byl vystavěn v románském slohu, byl však několikrát upravován. Například jeho zvonice pochází z roku 1852, interiér a fasády až z roku 1929. Impozantně působí velká dřevěná plastika „Muž z Vinci“ od sochaře Maria Ceroliho z roku 1987.

Museo Leonardiano

Museo Leonardiano

Ve městě se pravidelně konají četná kulturní a folklórní vystoupení.

Žije zde asi 14 tisíc obyvatel.

Leonardo da Vinci

Leonardo da Vinci

  • Hodnocení uživatelů

  • Hodnocení: 0 hvězdy
    0 / 5 (0 )
  • 0%
  • (0) Zatím žádné recenze!

Summary:

Hodnocení: 0 hvězdy
0 / 5 (0 )

0%



Nikdo ještě nerecenzoval, buď první! Nikdo ještě nerecenzoval, buď první!



Dovolená Vinci

Zajímala by vás nabídka zájezdů do destinace Vinci? Podívejte se na aktuální nabídku zájezdů či Last minute, které Vinci nabízí. Případně se podívejte i na další zájezdy do Itálie, nebudete litovat!