Fontana di Trevi je nejznámější římská fontána, jež byla postavena v roce 1762 podle původního návrhu Leona Battisty Albertiho z 15. století. Společně s Koloseem, Vatikánem a Španělskými schody patří Fontána di Trevi k neodmyslitelným symbolům Říma.

Fontana di Trevi

Fontana di Trevi

Zajímavosti o Fontana di Trevi

Centrální postavou fontány je Neptun, bůh moře. Alegorické postavy (po obou stranách) znázorňují Hojnost a Zdraví, další sochy po stranách zobrazují mýtické bohy a bohyně.

V době jejího vzniku tekla do fontány voda ze zrestaurovaného antického akvaduktu, kterým do Říma přitékala voda z nedalekého Albanského pohoří. Výstavba akvaduktu je také tématem basreliéfů.

Davy u fontány di Trevi

Davy u fontány di Trevi

Tento gigantický travertinový skvost vytvořený sochařem Nicolou Salvim má svou zvláštní atmosféru. Se svou výškou 25,9 metrů a šířkou 19,5 metrů je také fontánou největší.

K fontáně se váže mnoho pověr a zvyků. Turisté hází za sebe přes rameno do fontány mince, aby se jim splnilo přání a taktéž aby se do Říma vrátili. Podle další báje se praví, že když do fontány hodíte minci, naleznete v Římě pravou lásku, a když vhodíte další, budete zde mít také šťastnou svatbu.

Počítejte s tím, že podobně jako u dalších římských významných míst, i zde bývá velmi plno. A o prázdninách to platí dvojnásob!

  • Hodnocení uživatelů

  • Hodnocení: 0 hvězdy
    0 / 5 (0 )
  • 0%
  • (0) Zatím žádné recenze!

Summary:

Hodnocení: 0 hvězdy
0 / 5 (0 )

0%



Nikdo ještě nerecenzoval, buď první! Nikdo ještě nerecenzoval, buď první!



Dovolená Fontana di Trevi

Dovolená v destinaci Fontana di Trevi? Dobrá volba! Podívejte se na aktuální nabídku zájezdů a nebo na akční Last minute, které jsou nyní k dispozici. Podívejte se i na nabídku zájezdů do Itálie a vyberte si ze všech dostupných možností!