Městečko Manfredonia leží na jihu Gargana v Mafredonském zálivu. Město založil v roce 1256 Manfred, nemanželský syn Fridricha II., pro uprchlíky ze zemětřesením zcela zničeného Siponta. Podle šachovnicového původu město nevznikalo živelně, ale podle přesného plánu.

Manfredonia

Manfredonia

Z doby založení města se dochovala normanská pevnost Castello Svevo na čtvercovém půdorysu. V roce 1607 k ní Španělé přistavěli bašty, aby zadržely turecké dobyvatele. Přesto však Turci roku 1620 město dobyli, zdecimovali místní obyvatelstvo a většinu města zpustošili. Vypálili i gotickou katedrálu. Kostel, jenž zde dnes stojí, pochází až ze 17. století. Ani kastel není původní, byl vybudován v 16. století.

Pevnost Castello Svevo

Pevnost Castello Svevo

Na konci šedesátých let 20. století obětovala Manfredonia své rozsáhlé pláže chemickému průmyslu, a tak nabídka pro turisty je mizivá. Nedostatek odpovídajících hotelů nutí zvolit k přenocování 3 kilometry vzdálené Lido di Siponto.

Zajímavosti města Manfredonia

Chiesa Santa Maria Maggiore di Siponto

Vydáte-li se po státní silnici z města Manfredonia směrem na Foggii, po třech kilometrech dorazíte k okraji piniového háje, kde stojí Chiesa Santa Maria Maggiore di Siponto. Na členěném průčelí kostela pocházejícího z počátku 12. století (v roce 1975 byl kostel restaurován) rozpoznáte orientální vlivy.

Chiesa Santa Maria Maggiore di Siponto

Chiesa Santa Maria Maggiore di Siponto

Portál, podpíraný po stranách dvěma lvy, je typickým znakem apulijsko-románského slohu. Kromě toho zde najdete pozůstatky raně křesťanské baziliky.

Museo Archeologico Nazionale del Gargano

Archeologické muzeum Museo Archeologico Nazionale del Gargano umístěné v kastelu města Manfredonia představuje prehistorické a raně starověké nálezy z poloostrova Gargano.

Museo Archeologico Nazionale del Gargano

Museo Archeologico Nazionale del Gargano

  • Hodnocení uživatelů

  • Hodnocení: 0 hvězdy
    0 / 5 (0 )
  • 0%
  • (0) Zatím žádné recenze!

Summary:

Hodnocení: 0 hvězdy
0 / 5 (0 )

0%



Nikdo ještě nerecenzoval, buď první! Nikdo ještě nerecenzoval, buď první!



Dovolená Manfredonia

Dovolená v destinaci Manfredonia? Dobrá volba! Podívejte se na aktuální nabídku zájezdů a nebo na akční Last minute, které jsou nyní k dispozici. Podívejte se i na nabídku zájezdů do Itálie a vyberte si ze všech dostupných možností!