Zříceniny byzantské pevnosti Angelókastro leží západně od Paleókastrítsi. K ruinám se dostanete přes vesnice Makrádes a Kriní, odkud vede nová silnice až pod vyvýšeninu, na které se Angélokastro nachází.

Angelokastro

Angelokastro

Tato svého času mohutná byzantská pevnost byla založena přibližně počátkem 13. století Michaelem I. Angelos Momnemos a později ještě rozšířena Anjou a Benátčany, pro něž bylo Angélokastro až do 18. století vedle Kérkyry nejdůležitějším opevněním na ostrově.

Za tureckých nájezdů v 16. a 18. století se zde úspěšně bránilo několik tisíc ostrovanů.

Stezka k hradu Angelokastro

Stezka k hradu Angelokastro

Na první pohled je patrné, že místo nebylo vybráno náhodně. Skalisko vysoké 330 metrů, vypínající se nad pobřežím, činilo pevnost rozkládající se na jejím vrchu téměř nedobytnou. Z vrchu měli obránci výborný výhled na okolí, především na moře, takže již z dálky viděli blížící se nebezpečí. Divoké břehy moře, nádherný výhled a subtropická vegetace dávají tomuto místu magický nádech.

Areál hradu z výšky

Areál hradu z výšky

Při návštěvě pevnosti nezapomeňte vedle cisteren, pohřebiště a kaple navštívit také jeskynní kostelík v severovýchodní části.

Pohled z Angelokastra

Pohled z Angelokastra

  • Hodnocení uživatelů

  • Hodnocení: 0 hvězdy
    0 / 5 (0 )
  • 0%
  • (0) Zatím žádné recenze!

Summary:

Hodnocení: 0 hvězdy
0 / 5 (0 )

0%



Nikdo ještě nerecenzoval, buď první! Nikdo ještě nerecenzoval, buď první!



Dovolená Angelókastro

Dovolená Angelókastro je dobrou volbou pro každého, koho láká Řecko. Podívejte se na aktuální zájezdy do destinace Angelókastro a nebo na žhavé Last minute, které jsou k dispozici. Stačí kliknout sem a rezervovat zájezd, který se vám bude líbit nejvíce!