Ke kouzlům italského regionu Umbria patří i místní kuchyně. Kromě běžných italských pokrmů připravovaných na mnoho způsobu, je kuchyně regionu Umbria bohatá na speciality připravované tradičním způsobem.
Pokud zatoužíte po něčem typickém pro tento region, ochutnejte čočku z oblasti Castelluccio. Připravuje se podle receptů, které patří k nejstarším v celé Itálii. a nutno podotknout, že je skutečně vynikající!
V regionu se tradičními postupy vyrábí rovněž sýry. Velmi chutný je caciotta al tartufo – měkký sýr s příchutí lanýžů nebo místní pecorino – ovčí sýr.
Umbria je pojmem pro milovníky čokolády. Nachází se zde továrna Perugina, kde se vyrábějí čokoládové pralinky Baci (polibky). V každé z nich objevíte přibalený slavný výrok o lásce nebo přátelství. Populární se staly rovněž tradiční říjnové čokoládové hody Eurochocolate.