Ke kouzlům italského regionu Umbria patří i místní kuchyně. Kromě běžných italských pokrmů připravovaných na mnoho způsobu, je kuchyně regionu Umbria bohatá na speciality připravované tradičním způsobem.

Umbrijská čočka

Umbrijská čočka

Pokud zatoužíte po něčem typickém pro tento region, ochutnejte čočku z oblasti Castelluccio. Připravuje se podle receptů, které patří k nejstarším v celé Itálii. a nutno podotknout, že je skutečně vynikající!

Caciotta al tartufo

Caciotta al tartufo

V regionu se tradičními postupy vyrábí rovněž sýry. Velmi chutný je caciotta al tartufo – měkký sýr s příchutí lanýžů nebo místní pecorino – ovčí sýr.

Pralinky Baci

Pralinky Baci

Umbria je pojmem pro milovníky čokolády. Nachází se zde továrna Perugina, kde se vyrábějí čokoládové pralinky Baci (polibky). V každé z nich objevíte přibalený slavný výrok o lásce nebo přátelství. Populární se staly rovněž tradiční říjnové čokoládové hody Eurochocolate.

  • Hodnocení uživatelů

  • Hodnocení: 2 hvězdy
    2 / 5 (1 )
  • 40%
  • (1) Recenze

Summary:

Hodnocení: 2 hvězdy
2 / 5 (1 )

40%




Nikdo ještě nerecenzoval. (5) hvězdy Nikdo ještě nerecenzoval. (5) hvězdy


Dovolená v Itálii

Klikněte pro zobrazení nabídky Itálie: zájezdy nebo Itálie: Last minute a vyberte si tu nejzajímavější dovolenou do Itálie!