Ostrov Sifnos nemá vlastní letiště. Letecky se turisté dostanou na ostrov Santorini a odtud se lodí přesunou lodí na ostrov Sifnos.

Ostrov má pravidelné denní lodní spojení mezi okolními ostrovy. Lodní přeprava slouží především k přepravě osob mezi jednotlivými ostrovy. Lodě se plaví například na Krétu do Herakleionu nebo na ostrovy Naxos, Ios, Santorini a Mykonos.

Připlutí na ostrov Sifnos

Připlutí na ostrov Sifnos

Autobusová přeprava zajišťuje přepravu cestujících mezi jednotlivými vesnicemi na ostrově. Cena jednosměrné jízdenky se pohybuje v rozmezí 1,30 – 2,10 euro. Jízdné se platí v autobusu.

Nejlepší cestování po ostrově je vypůjčeným autem nebo na motorce. Na jízdní řády autobusů se spolehnout nedá. V sezoně si jezdí jak chtějí, mimo sezonu nejezdí skoro vůbec. Navíc můžete navštívit taková místa, kde vám řidič autobusu nezastaví ani za úplatek.

Pro cestování po ostrovu můžete využít i taxislužbu. Nástupní taxa je 1 euro, cena za 1 kilometr – 1 euro, zavazadlo nad 10 kilogramů – 0,50 eura. Minimální sazba za jednu jízdu jsou 3 eura. Za noční služby je třeba počítat s příplatkem.

Výhodné pro cestování po ostrově je vypůjčení automobilu. Podmínkou je stáří minimálně 21 let a od vydání řidičského oprávnění musíte mít praci nejméně jeden rok. Většinou se vyžaduje kreditní karta a mezinárodní řidičský průkaz. Nepodceňte pojištění vozidla. Doporučuje se plné pojištění. Cena za půjčení auta je odvislá od typu vozidla. Za malé auto čtyřmístné zaplatíte za den 35 – 62 euro, za velké auto okolo 70 euro.

  • Hodnocení uživatelů

  • Hodnocení: 0 hvězdy
    0 / 5 (0 )
  • 0%
  • (0) Zatím žádné recenze!

Summary:

Hodnocení: 0 hvězdy
0 / 5 (0 )

0%



Nikdo ještě nerecenzoval, buď první! Nikdo ještě nerecenzoval, buď první!



Dovolená v Řecku

Řecko je skvělá volba pro strávení dovolené a stojí za návštěvu. Prohlédněte si proto zájezdy do Řecka či aktuální nabídku Last minute a vyberte si, co vás zaujme nejvíce! Stačí kliknout sem a vybrat si :-)