V klenutých sálech Palazzo Graziani-Baglioni, v centru malého městečka Torgiano, ležícího nedaleko hlavního města regionu Umbria, Perugia, najdete jednu z nejzajímavějších italských sbírek k dějinám vinařství – Museo del Vino. Vystaveny jsou zde staré knihy, ilustrace a dokumenty, také vinné lisy, džbány a sklenice. Raritou je malovaný Dionýsův talíř od Joe Tilsona z roku 1973. K muzeu patří také „osteria“ s prodejem vína.

Museo del Vino v městečku Torgiano

Museo del Vino v městečku Torgiano

Další muzeum, Museo del ´Olio d´Oliva, zasvěcuje od léta 2000 své návštěvníky do tajů pěstování olivovníků a výroby olivového oleje. Umbrijské olivové oleje se odedávna mohou pyšnit označením kvality DOP.

Museo del Olio di Oliva v Torgianu

Museo del Olio di Oliva v Torgianu

Takže ve zkratce – pokud vás zajímají pochutiny a jejich historie, vyražte do městečka Torgiano, kde najdete přesně to, po čem toužíte 🙂

  • Hodnocení uživatelů

  • Hodnocení: 0 hvězdy
    0 / 5 (0 )
  • 0%
  • (0) Zatím žádné recenze!

Summary:

Hodnocení: 0 hvězdy
0 / 5 (0 )

0%



Nikdo ještě nerecenzoval, buď první! Nikdo ještě nerecenzoval, buď první!



Dovolená Torgiano

Dovolená Torgiano je dobrou volbou pro každého, koho láká Itálie. Podívejte se na aktuální zájezdy do destinace Torgiano a nebo na žhavé Last minute, které jsou k dispozici. Stačí kliknout sem a rezervovat zájezd, který se vám bude líbit nejvíce!