Tunku Andul Rahman National Park tvoří pět malých ostrovů: Manuka, Gaya, Sapi, Mamutik a Sulug. Park se rozkládá na 4929 ha, z čehož dvě třetiny pokrývá moře.

Ostrovy leží v mělkých vodách a všechny se mohou pochlubit nádhernými bílými písečnými plážemi. Slabý proud je vhodný pro začínající potápěče, ale i zkušení potápěči a podvodní fotografové si zde svá úchvatná místa lehce najdou.

Většina korálů byla bohužel poničena při rybaření, takže potápěči budou asi zklamáni. Stále zde však žije množství pestrobarevných ryb a můžete taktéž obdivovat krásy podmořského života. Ostrovy Gaya a Manukan poskytují ubytování. Na ostrovech Sapi a Mamutik najdete jen kempy.

Tunku Abdul Rahman Park

Tunku Abdul Rahman Park

Ostrov Gaya

Největším ostrovem v parku je ostrov Gaya, nedaleko města Kota Kinabalu. Je pokrytý hustým panenským tropickým pralesem. Lesní rezervace zde byla zřízena v roce 1923. Ostrov nabízí 20 kilometrů turistických stezek a dva pětihvězdičkové resorty.

Ostrov Manukan

Druhým největším ostrovem v parku je Manukan. Je velmi oblíbený obyvateli Kota Kinabalu. Na jižním pobřeží vás očarují pěkné pláže. Ale i na východním cípu ostrova objevíte překrásnou pláž. Korálové útesy v okolí ostrova jsou ideálním místem pro šnorchlování, potápění a plavání.

Ostrov Mamutik

Nejmenším ostrovem v tomto parku je Mamutik. Nabízí hned několik úchvatných pláží a korálových útesů. K dispozici má také molo. Pláže jsou kamenité a plavci musí dávat pozor na mořské ježky, kteří se zde ve velkém množství vyskytují vedle korálů a skal.

Ostrov Sapi

Jen kousek od jihozápadního cípu ostrova Gaya leží ostrov Sapi. Nabízí jedny z nejhezčích pláží v parku a je oblíbený turisty pro výborné podmínky pro šnorchlování a potápění. Od 10 do 16 hodin je doslava přeplněný zahraničními turisty, ale poté, co odjede poslední trajekt, se stává oázou klidu.

Ostrov Sulug

Nejvzdálenějším ostrovem je Sulug. Je oblíbený u turistů, kteří dávají přednost klidné a tiché atmosféře.

  • Hodnocení uživatelů

  • Hodnocení: 0 hvězdy
    0 / 5 (0 )
  • 0%
  • (0) Zatím žádné recenze!

Summary:

Hodnocení: 0 hvězdy
0 / 5 (0 )

0%



Nikdo ještě nerecenzoval, buď první! Nikdo ještě nerecenzoval, buď první!



Dovolená Národní park Tunku Abdul Rahman

Láká vás Národní park Tunku Abdul Rahman? Hledáte-li zájezdy do destinace Národní park Tunku Abdul Rahman, které vás sem vezmou, podívejte se na aktuální nabídku zájezdů se zajímavými cenami. K dispozici je hodnocení jednotlivých nabídek, řada termínů a cen, ze kterých si můžete vybrat! Pro nabídku aktuálních zájezdů, které nabízí Národní park Tunku Abdul Rahman, klikněte sem a pro akční nabídky Last minute pak zase sem.