Zbytky kdysi mohutných městských hradeb ve Fiesole dodnes obklopují sever a východ města. Roku 1125 připadlo Fiesole Florenťanům, kteří je po dlouhém obléhání vyplenili. Nad hrobem sv. Romola, jenž ve Fiesole vykonával křesťanskou misii, byla vystavěna Badia Fiesolana, kterou benediktini roku 1028 přetvořili na kvetoucí opatství. Její stavbu (sakristie je ve stylu Brunelleschiho) financoval Cosimo starší.

Opatství Badia Fiesolana

Opatství Badia Fiesolana

Z roku 1028 pochází románský dóm San Romolo se zvonicí korunovanou cimbuřím (1213), v jehož prostorách stojí za prohlídku hrob biskupa Salutatiho od Mina de Fiesole (1446).

Románský dóm San Romolo

Románský dóm San Romolo

Římské divadlo z 1. století před naším letopočtem bylo objeveno teprve roku 1809. Roku 1873 bylo úplně odkryto a zpřístupněno.

Římské divadlo ve Fiesole

Římské divadlo ve Fiesole

V létě se zde konají divadelní, koncertní a filmová představení. Po prohlídce kláštera San Francesco můžete na požádání navštívit zdejší malé muzeum, v němž jsou uloženy cenné dary františkánských mnichů (od návštěvníků se však očekává drobný milodar).

Klášter San Francesco

Klášter San Francesco

  • Hodnocení uživatelů

  • Hodnocení: 0 hvězdy
    0 / 5 (0 )
  • 0%
  • (0) Zatím žádné recenze!

Summary:

Hodnocení: 0 hvězdy
0 / 5 (0 )

0%



Nikdo ještě nerecenzoval, buď první! Nikdo ještě nerecenzoval, buď první!



Dovolená Fiesole

Dovolená Fiesole je dobrou volbou pro každého, koho láká Itálie. Podívejte se na aktuální zájezdy do destinace Fiesole a nebo na žhavé Last minute, které jsou k dispozici. Stačí kliknout sem a rezervovat zájezd, který se vám bude líbit nejvíce!