Město Imperia má dvě nestejné části: Porto Maurizio a Oneglia. Byly spojeny dekretem roku 1923 a od té doby žijí – se zjevnou nechutí – společným životem. Mezi těmito centry protéká řeka Impero. Památky objevíte téměř výhradně v Porto Mauriziu, neboť Oneglia je novější s modernější zástavbou a průmyslovými podniky.

Ve městě Imperia naleznete klasicistní dóm San Maurizio, největší kostel v Ligurii. Jeho stavba byla dokončena v roce 1832 podle návrhu Gaetana Cantoniho. Uvnitř spatříte sérii obrazů od Leonarda Massabo.

Imperia

Imperia

Naproti kostela, přes náměstí, se nachází Mezinárodní námořnické muzeum – Museo Navale Intarazionale di Imperia. Ve čtvrti Parasio, komplexu kláštera, stojí barokní kostel Santa Chiara.

Ve středověku bylo v okolí postaveno několik strážních věží k ochraně pobřeží – jednou z nejzachovalejších je Torre Prarola. Západně od města je malá palmová promenáda – Lungomare Colombo.

průmyslové Oneglii s moderními účelovými stavbami spatříte novější zástavbu. Město vzniklo na místě starověkého hradiště Pagus Unellia.

Imperia z přístavu

Imperia z přístavu

V roce 1824 zde Paolo Battista Agnessi založil jednu z prvních továren na výrobu těstovin.

V roce 1846 zde byla vybudována nejlépe střežená věznice Itálie, zničena byla až během 2. světové války.

Významnou památkou je kostel San Giovanni Batista, vysvěcený v roce 1762. Uvnitř spatříte rozsáhlé fresky a štukovou výzdobu.

V areálu závodu Olio Carli se nachází Muzeum oliv, jedno z několika unikátních muzeí na světě.

Zajímavá místa v Imperia

Duomo San Maurizio

Katedrála Duomo San Maurizio dominující čtvrti Porto Maurizio se svou raně klasicistní architekturou a impozantními rozměry odlišuje od ostatních sakrálních staveb v Ligurii.

Duomo San Maurizio

Duomo San Maurizio

Prosperující přístavní město dospělo na konci 18. století k závěru, že svůj rozmach a vzrůstající hospodářský význam musí dát najevo stavbou nového kostela. Plány katedrály se sloupovým portikem jsou dílem lombardského architekta Gaetana Cantoniho. Práce započaté roku 1781 však v důsledku francouzské revoluce vázly a kostel byl dokončen až v roce 1832.

Museo dell´Olivo

V průmyslové zóně Oneglie zřídila společnost Fratelli Carli, působící v obchodu s olivovým olejem, pozoruhodné muzeum Museo dell´Olivo, jehož expozice výjimečně zajímavým způsobem pojednává o kulturních dějinách pěstování oliv.

Museo dell´Olivo

Museo dell´Olivo

  • Hodnocení uživatelů

  • Hodnocení: 0 hvězdy
    0 / 5 (0 )
  • 0%
  • (0) Zatím žádné recenze!

Summary:

Hodnocení: 0 hvězdy
0 / 5 (0 )

0%



Nikdo ještě nerecenzoval, buď první! Nikdo ještě nerecenzoval, buď první!



Dovolená Imperia

Zajímala by vás nabídka zájezdů do destinace Imperia? Podívejte se na aktuální nabídku zájezdů či Last minute, které Imperia nabízí. Případně se podívejte i na další zájezdy do Itálie, nebudete litovat!