V městečku Paola, rodném městě San Fracesca di Paola (1416 – 1507), je vše pod znamením tohoto světce, uznávaného po celé Itálii. Jeho svátek se zde velmi okázale slaví 2. dubna. Klášter, který tu světec založil, leží nad obcí v údolí Torrente Isca. Fresky na stěnách křížové chodby vypravují o jeho činech, například o překročení Messinského průplavu na plášti. Není divu, že si italští námořníci vybrali za svého ochránce právě San Fracesca di Paoli. Kvůli velkému množství příchozích věřících byl vystavěn nový kostel, vysvěcený v létě svatého roku 2000.

Paola

Paola

Paola se chlubí pěkným starým městem. Monumentální branou S. Fracesco se vstupuje na náměstí Piazza del Popolo, zdobné barokní kašnou.

Kašna na Piazza del Popolo

Kašna na Piazza del Popolo

Paola je zčásti situována na mořském pobřeží. Jeho oblázkovo-písečné břehy omývá průzračné Tyrhénské moře.

Zajímavosti v okolí města Paola

Národní park Parco Nazionale dell´Aspromonte

Národní park Parco Nazionale dell´Aspromonte se rozprostírá na nejjižnější části apeninského hřebene v Kalábrii, mezi pobřežím Tyrhénského a Jónského moře. Tento pás granitovo-krystalického původu připomíná velkou pyramidu.

Národní park Parco Nazionale dell´Aspromonte

Národní park Parco Nazionale dell´Aspromonte

Horské vrcholy s náhorními plošinami dosahují nadmořské výšky 2000 metrů. Území parku je vymezeno četnými vodními toky a je charakteristické mnoha druhy zvířat. Žije zde vlk, sokol, sova, jestřáb.

V národním parku Aspromonte

V národním parku Aspromonte

Lesy jsou plné buků, stříbrných jedlí, borovic a kaštanů a patří k nejkrásnějším v Kalábrii. Park je obohacen o mnohé historické, umělecké a archeologické aspekty a důkazy existence starověkých, klasických, řeckých, středověkých i moderních kultur.

  • Hodnocení uživatelů

  • Hodnocení: 0 hvězdy
    0 / 5 (0 )
  • 0%
  • (0) Zatím žádné recenze!

Summary:

Hodnocení: 0 hvězdy
0 / 5 (0 )

0%



Nikdo ještě nerecenzoval, buď první! Nikdo ještě nerecenzoval, buď první!



Dovolená Paola

Ta nejširší nabídka aktuálních zájezdů do destinace Paola je vám k dispozici. Stačí kliknout sem a nebo se podívat na nabídku akčních Last minute zájezdů do destinace Paola či Last minute nabídek do Itálie.