Nikdo určitě nebude odpírat městu Morano Calabro pověst jednoho z nekrásnějších měst Kalábrie. Nejhezčí rozhled na městečko, hory a národní park Pollino v pozadí je z kapucínského konventu (Convento dei Capucini). Nedotčená atmosféra středověké obce, jejíž domy šplhají po úbočí pyramidového kopce, láká k procházkám a objevným toulkám. O příkrých uličkách a strmých schodištích Morana se zmiňuje již Norman Douglas ve svém klasickém cestopise „Old Calabria“ –  zdejší mezky nazývá „animali occupatissimi“.

Morano Calabro

Morano Calabro

Morano je ideální základnou pro výlety do nedalekého národního parku Pollino.

Zajímavosti v Morano Calabro

Chiesa di S. Bernardino da Siena

Opatský kostel Chiesa di S. Bernardino da Siena zasvěcený patronu města Morano Calabro je nejdůležitějším příkladem typu klášterních kostelů, které byly koncem 15. století postaveny například v Amantee, Cosenze, Gerace nebo Tropee.

Chiesa di S. Bernardino da Siena

Chiesa di S. Bernardino da Siena

Vysoký jednolodní prostor nese dřevěný kazetový strop a u kůru je zakončen zašpičatělým vítězným obloukem. Významný několikakřídlý oltář benátského malíře Barlolomea Vivariniho z roku 1477 je dočasně uložen v sakristii v Collegiatě.

  • Hodnocení uživatelů

  • Hodnocení: 0 hvězdy
    0 / 5 (0 )
  • 0%
  • (0) Zatím žádné recenze!

Summary:

Hodnocení: 0 hvězdy
0 / 5 (0 )

0%



Nikdo ještě nerecenzoval, buď první! Nikdo ještě nerecenzoval, buď první!



Dovolená Morano Calabro

Dovolená Morano Calabro je dobrou volbou pro každého, koho láká Itálie. Podívejte se na aktuální zájezdy do destinace Morano Calabro a nebo na žhavé Last minute, které jsou k dispozici. Stačí kliknout sem a rezervovat zájezd, který se vám bude líbit nejvíce!