Římské národní muzeum (Museo Nazionale Romano) bylo založeno v roce 1889 a patří k nejdůležitějším muzeím Říma. Jsou zde vystaveny nejdůležitější exponáty antického umění: malby, fresky a především sbírka soch.

Římské národní muzeum (Museo Nazionale Romano)

Římské národní muzeum (Museo Nazionale Romano)

Muzeum původně sídlilo v Diokleciánových lázních, avšak kvůli nedostatku prostoru byla některá díla ukryta ve skladech a sklepeních. Proto bylo rozhodnuto rozdělit muzeum na čtyři části a předměty vystavit ve čtyřech římských památkách.

  1. Diokleciánových lázních se nyní nachází epigrafické muzeum. Jeho část je věnována předřímské historii.
  2. V původním renesančním kardinálském paláci Palazzo Altemps, v blízkosti náměstí Piazza Navona, jsou vystaveny mnohé poklady římských dějin – například trůn Ludovisi.
  3. V kryptě Balbi, nedaleko Lago Argentina, jsou k vidění exponáty z období od konce antického Říma až do pozdního středověku.
  4. Až se budete rozhodovat, kterou část Národního muzea navštívíte, určitě by to mělo být Palazzo Massimo alle Terme. Zde jsou vystavena nejkrásnější díla řeckého a římského sochařství. Najdete zde také nejrozsáhlejší sbírku mincí na světě.
  • Hodnocení uživatelů

  • Hodnocení: 0 hvězdy
    0 / 5 (0 )
  • 0%
  • (0) Zatím žádné recenze!

Summary:

Hodnocení: 0 hvězdy
0 / 5 (0 )

0%



Nikdo ještě nerecenzoval, buď první! Nikdo ještě nerecenzoval, buď první!



Dovolená Římské národní muzeum (Museo Nazionale Romano)

Zaujal vás náš článek o destinaci Římské národní muzeum (Museo Nazionale Romano) v Itálii? Chtěli byste sem vyrazit na zájezd? Klikněte sem a podívejte se na nabídku aktuálních zájezdů či akčních Last minute, které Římské národní muzeum (Museo Nazionale Romano) nabízí a vyražte ve vámi vybraném termínu a za cenu, která vám bude vyhovovat! Dovolená v Itálii je skvělá volba!