Středisko Pinzolo leží ve výšce 785 metrů nad mořem na okraji údolí Val Rendena v oblasti Trentino-Alto Adige, ve stínu mnohem známější Madonny di Campiglio. Rozmanité středisko s vrcholem Doss del Sabion, tyčící se do výšky 2 100 metrů, je s Madonnou nově propojeno kabinkovou lanovkou.

Pinzolo je klidné středisko spíše rodinného charakteru. Lyžařské tratě jsou pravidelně denně upravovány, o dostatečnou sněhovou pokrývku se starají sněhová děla.

Pinzolo

Pinzolo

Co nabízí Pinzolo

Lyžaři zde najdou sjezdové tratě všech náročností. Na své si přijdou i vyznavači snowboardingu, skialpinismu i lyžování ve volném terénu.

Kromě příjemných a středně dlouhých červených tratí má i mimořádně vydařenou černou sjezdovku s bezmála 900 metrovým převýšením. Konkrétně je zde dispozici 26 kilometrů sjezdovek na západním úbočí masívu Brenta, 4 modré, 7 červených a 2 černé. Přeprava je zajištěna 1 vlekem, 5 sedačkovými a 1 kabinkovou lanovkou s celkovou hodinovou přepravní kapacitou 9200 osob. Z městečka Pinzolo vede jedna kabinová lanovka na vrchol Pra Rodont s nadmořskou výškou 1508 metrů a jedna sedačková lanovka na Doss del Sabios s nadmořskou výškou 2100 metrů. Z vrcholu vedou převážně červené tratě, sjezd je však závislý na sněhových podmínkách.

Na jednodenní lyžování je Pinzolo skvělé, nicméně pro vícedenní pobyt je toto středisko relativně malé s časově náročnějším přesunem do okolních center Folgarida a Marilleva.

Mlha nad lyžařským střediskem Pinzolo

Mlha nad lyžařským střediskem Pinzolo

Na vrcholu Doss del Sabion je nádherný lyžařský areál, ze kterého si můžete prohlédnout neuvěřitelně krásné scenérie a užít si lyžování na tratích s různou obtížností. Středisko nabízí lyžařskou školu pro ty nejmenší, kde je vyškolení instruktoři naučí základům lyžování, ale také ostré černé sjezdovky, které se sklonem, který místy dosahuje až 70%, prověří kvality pokročilých lyžařů. Ve spodní části Busa di Grual je plocha vyhrazená pro milovníky snowboardu.

Ve středisku Pinzolo jsou široké možnosti pro snowboarding. Kromě vyhrazených tratí najdou snowboardisté v horní části střediska ještě snowpark s boardercrossem a halfpipe. Upravený funpark se rozprostírá pod vrcholem Doss del Sabion, druhý velký snowpark Ursus najdete na Passo Grosté.

V okolí je také nadstandardní nabídka závodních běžeckých tratí na průsmyku Campo Carlo Magno.

Pinzolo nabízí taktéž služby informačního centra, půjčovny lyžařského a snowboardového vybavení, lyžařské školy, restaurace, bary a obchody.

Jak se do střediska Pinzolo dostat

Snadno se sem dostanete autem s možností parkování zdarma u některých hotelů a rezidencí. Za přijatelné ceny je zde slušná nabídka ubytování.

Autem se do Pinzola dostanete přes Plzeň, Rozvadov, Regensburg, München, Innsbruck, Brenner, Bolzano, dálniční sjezd S. Michele / Mezzocorona, Mezzolombardo, Cles, Malé, Dimaro, Folgarida, a poté do Madonna di Campiglio.

Z Brna je ideální cesta na Mikulov, Wien, Linz, Salzburg a Innsbruck, a poté pokračujete stejnou trasou jako z Plzně.

  • Hodnocení uživatelů

  • Hodnocení: 0 hvězdy
    0 / 5 (0 )
  • 0%
  • (0) Zatím žádné recenze!

Summary:

Hodnocení: 0 hvězdy
0 / 5 (0 )

0%



Nikdo ještě nerecenzoval, buď první! Nikdo ještě nerecenzoval, buď první!



Dovolená Pinzolo

Máme pro vás aktuální zájezdy do destinace Pinzolo a nebo další spoustu zájezdů do Itálie. Podívejte se i na aktuální Last minute pro destinaci Pinzolo a vyberte si tu nejzajímavější nabídku!