Naxos, Chora nebo také Hora, je hlavním městem a také přístavem ostrova Naxos. Leží na západním pobřeží. Přestože zde panuje čilý turistický ruch, zachovává si toto místo svůj tradiční historický ráz. Naxos/Chora se stalo nejvyhledávanějším letoviskem na ostrově a patří k nejkrásnějším městům v souostroví Kyklady. Z jedné strany je obklopeno mořem, na druhé straně leží úrodná zemědělská oblast plná vinic a sadů.

Naxos (Chora)

Naxos (Chora)

Dominantou města je starověká brána Portara, jež upoutá turisty již při příjezdu do přístavu. Nad sněhobílými domky, postavenými ve svahu, se tyčí benátský hrad. Ve městě můžete navštívit archeologické muzeum a benátské muzeum. Nachází se tu řada paláců benátské šlechty a několik kostelů. K symbolům města patří také základy nedokončeného Apollónova chrámu z 6. století před naším letopočtem.

Ve městě samozřejmě nechybí taverny, restaurace, kavárny a obchůdky všeho druhu. Ochutnat zde můžete některé typické ostrovní pokrmy, sýr, výtečné brambory, ovoce, zeleninu, med, víno i likéry. Pro památku si můžete zakoupit ručně šité oblečení, keramiku nebo šperky.

Naxos

Naxos

Město nabízí důležité služby nejen pro místní obyvatele, ale především pro turisty – bankovní servis, hromadnou dopravu, půjčovny dopravních prostředků, ubytování, poštu, veřejné telefony, taxislužbu, benzinovou stanici, turistické služby a informace a rovněž internetovou kavárnu.

Nejbližší pláží je Agios Georgios, pokrytá zlatavým pískem. Jsou vám zde k dispozici různé vodní sporty. Pláž patří k velmi oblíbeným, a tak bývá v sezoně poměrně plná.

Město Naxos (Chora)

Město Naxos (Chora)

Mimo hlavní město najdete tradiční horské vesničky s poklidným životním stylem. Naxos (Chora) může sloužit jako výchozí místo na cestách po ostrově, po okolních letoviscích a plážích a po kulturních a historických zajímavostech.

Jen 15 kilometrů jihovýchodně od hlavního města můžete objevit pyrgi – opevněné obytné věže. Asi 40 kilometrů severovýchodně najdete mramorové lomy, ve kterých byl již v antických dobách těžen naxoský mramor, používaný v sochařství i jako střešní krytina. V jednom z lomů se dochovala 10,4 metru vysoká socha mladíka (kouroi), která je nedokončená kvůli vadě materiálu. Nad lomem se tyčí zbytky pevnosti Kalogero.

  • Hodnocení uživatelů

  • Hodnocení: 0 hvězdy
    0 / 5 (0 )
  • 0%
  • (0) Zatím žádné recenze!

Summary:

Hodnocení: 0 hvězdy
0 / 5 (0 )

0%



Nikdo ještě nerecenzoval, buď první! Nikdo ještě nerecenzoval, buď první!



Dovolená Naxos (Chora)

Zajímala by vás nabídka zájezdů do destinace Naxos (Chora)? Podívejte se na aktuální nabídku zájezdů či Last minute, které Naxos (Chora) nabízí. Případně se podívejte i na další zájezdy do Řecka, nebudete litovat!