Agía Pelagía leží asi 25 kilometrů severozápadně od města Heráklion. Z města Heráklion sem jezdí pravidelná autobusová doprava. Pokud pojedete vlastním dopravním prostředkem, jeďte z Heráklionu asi 20 kilometrů západně po hlavní silnici, až uvidíte směrovou tabuli Agia Palagía.

Agía Pelagía

Agía Pelagía

Středisko Agia Pelagía nabízí nádhernou 400 metrů dlouhou písečnou pláž s mělkými chráněnými zátokami a klidnou a prohřátou vodou. Velké písečné pláže se zde střídají se skalnatými výstupky, které místo obklopují. Skály umožňují šnorchlování. Členité pobřeží vyzývá k bohatému sportovnímu vyžití.

Strávíte tu příjemný pobyt plný společenského plážového života, ale i soukromí a klid pro rodiny s dětmi a seniory.

Pláž v Agía Pelagía

Pláž v Agía Pelagía

V letovisku či nedaleko od něj najdete v členitém pobřeží spoustu skrytých malých pláží, kde si můžete užívat moře a slunce zcela sami, takže hledáte-li soukromí a klid, není to zde při troše snahy velký problém.

Malinká plážička u letoviska

Malinká plážička u letoviska

V Agia Pelagía najdete vše potřebné pro strávení hezké dovolené, klidné taverny, hezkou přírodu, obchůdky s potravinami a smíšeným zbožím i živé večerní centrum.

Zajímavostí Agia Pelagía je malý kostelík sv. Pelaghie stojící těsně u moře v místě, kde byla nalezena jedna z jejich ikon.

Pokud se vám bude zdát, že jste vše v Agia Pelagía již poznali, můžete pěšky zavítat i do vedlejších středisek Lygaria, Paleokastro. Jsou vzdáleny jen několik set metrů. Navštívit můžete také některé z blízkých památek – například vesnici Achlada vzdálenou odtud asi 4 kilometry, kde uvidíte starou kamennou fontánu a dva kostely –  Aghios Ionannis a Aghios Tryfonas –  s nádhernými ikonostázemi. K zajímavostem patří rovněž klášter Savathianon s jeskyní a vestavěným kostelíkem Aghios Antonio.

Klášter Savathianon

Klášter Savathianon

  • Hodnocení uživatelů

  • Hodnocení: 0 hvězdy
    0 / 5 (0 )
  • 0%
  • (0) Zatím žádné recenze!

Summary:

Hodnocení: 0 hvězdy
0 / 5 (0 )

0%



Nikdo ještě nerecenzoval, buď první! Nikdo ještě nerecenzoval, buď první!



Dovolená Agía Pelagía

Zajímala by vás nabídka zájezdů do destinace Agía Pelagía? Podívejte se na aktuální nabídku zájezdů či Last minute, které Agía Pelagía nabízí. Případně se podívejte i na další zájezdy do Řecka, nebudete litovat!