Při vstupu do Staré pevnosti musíme nejdříve překonat umělý kanál oddělující poloostrov, na které se pevnost nalézá, od ostrovní pevniny. Dnešní kamenný most byl vybudován počátkem 20. století a nahradil předchozí most dřevěný z období anglické nadvlády. Benátčané se z pevnosti dostávali pomocí padacího mostu.

Stará pevnost

Stará pevnost

V rámci posílení původní pevnosti byly v druhé polovině 16. století vybudovány po obou stranách západní vstupní brány dvě mohutné bašty. Nového opevnění se dostalo také východnímu výběžku poloostrova – mysu Sídheros. Opevnění na obou pahorcích byla roku 1726 na návrh Schulenburga zpevněna ještě dodatečnou hradbou, která zvýšenou měrou přispěla k obranyschopnosti města.

Po celé pevnosti se máme možnost setkat s více či méně zachovalými benátskými Markovými lvy a nápisy.

Stará pevnost v Kerkyře

Stará pevnost v Kerkyře

Do dnešních dnů se během ke značnému poškození Angličany a Němci z původních staveb mnoho nedochovalo. Nejzachovalejší stavby pocházejí od Angličanů. Ať se jedná o bývalou vojenskou budovu při vstupu do pevnosti, kde by měla být v dohledné době umístěna v roce 1985 znovuobnovená univerzita, nebo od dnes již bohužel uzavřený kostel Agíos Geórgios, napodobující dórský chrám.

Výhled ze Staré pevnosti

Výhled ze Staré pevnosti

Návštěva pevnosti se vyplatí už jen pro překrásný výhled na Kerkyru, který se vám naskytne z 65 metrů vysokého západního pahorku pevnosti.

  • Hodnocení uživatelů

  • Hodnocení: 0 hvězdy
    0 / 5 (0 )
  • 0%
  • (0) Zatím žádné recenze!

Summary:

Hodnocení: 0 hvězdy
0 / 5 (0 )

0%



Nikdo ještě nerecenzoval, buď první! Nikdo ještě nerecenzoval, buď první!



Dovolená Kerkyra – Stará pevnost (Paleió Froúrio)

Dovolená Kerkyra – Stará pevnost (Paleió Froúrio) je dobrou volbou pro každého, koho láká Řecko. Podívejte se na aktuální zájezdy do destinace Kerkyra – Stará pevnost (Paleió Froúrio) a nebo na žhavé Last minute, které jsou k dispozici. Stačí kliknout sem a rezervovat zájezd, který se vám bude líbit nejvíce!