Malá osada Xi leží na poloostrově Paliki, nedaleko letoviska Kounopetra, v jeho jižní části. Letovisko se proslavilo údajně krásnou pláží. Údajně píši schválně, protože mně se třeba nelíbila ani trošku 🙂 Ale znám lidi, kteří zde byli na dovolené 2 týdny a odjížděli nadšení – je to prostě „co člověk, to názor“.

K ubytování zde nehledejte luxusní hotely, i když jeden hotel zde přece jen je. Většina návštěvníků střediska však využívá ubytování v soukromí.

Xi

Xi

Místní dlouhá pláž je pokryta sytě žlutým až načervenalým pískem, jenž má příznivé účinky na pokožku, podobně jako v některých našich lázních léčivé bahno. Pláž se svažuje jen velmi zvolna do moře. K dispozici jsou lehátka a slunečníky, můžete vyzkoušet vodní lyžování nebo jízdu na banánu.

Na souši si zahrajete plážový volejbal. Občerstvení naleznete v okolních barech. V sezoně zde bývá poměrně plno, ale v okolí pláže je snadné objevit množství romantických zátok ohraničených vápencovými skalami, kde uvítáte naprosté soukromí.

Pláž v letovisku Xi

Pláž v letovisku Xi

Nalézá se tu i pár obchůdků s nabídkou základního zboží.

Na pláži v Xi je legrace pozorovat turisty, kterak se natírají pískem (bahnem) 🙂 Osobně se mi ale pláž v Xi nelíbila vůbec, možná to bylo i tím, že zde není příliš mnoho zeleně a že celý jih poloostrova Paliki mi přišel nezajímavý, suchý a spíše smutný (v porovnání se zbytkem Kefalonie a především její východní částí). Je ale pravda, že písek je na pláži Xi nebo i v nedalekém letovisku Kounopetra opravdu skvělý!

  • Hodnocení uživatelů

  • Hodnocení: 0 hvězdy
    0 / 5 (0 )
  • 0%
  • (0) Zatím žádné recenze!

Summary:

Hodnocení: 0 hvězdy
0 / 5 (0 )

0%



Nikdo ještě nerecenzoval, buď první! Nikdo ještě nerecenzoval, buď první!



Dovolená Xi

Xi je krásné místo, které stojí za návštěvu. Prohlédněte si proto zájezdy do destinace Xi či aktuální nabídku Last minute a vyberte si, co vás zaujme nejvíce! K dispozici jsou i další zájezdy do Řecka, stačí kliknout sem a vybrat si :-)