0
0

Dobrý den,

Mohl bych poprosit o typy, kdy se vydat za výhodnými nákupy do USA ?

O Black friday a povánočních slevách jsem četl, ale prý jsou výprodeje i v ostatních státních svátcích. Tedy, jestli někdo nemá zkušenost, kdy se vyplatí do USA jet…

Případně, zda můžete doporučit OC či outletová centra (líbí se mi značky jako Off-White, GGDB,Armani,DSQUARED2 atd)

Moc děkuji…

 

0
0

Ahoj,

do USA na nákupy? Kdykoli 🙂 Tam jsou pořád akce a slevy. Samozřejmě Black Friday, případně různé povánoční výprodeje atp. jsou top, ale zase jsou všude extrémní davy lidí a člověk nemá na výběr moc čas a klid.

My v USA nakupujeme kdykoli a kdekoli, ceny tam jsou o poznání níže než u nás. Na super levné značkové věci je ideální Ross – Dress For Less, je to síť obchodů po celých USA, kde člověk nakoupí značkové oblečení za zlomek ceny. Výběr je menší, ale ceny luxusní 🙂

Jinak třeba přímo v NY na dolním Manhattanu, kam míří nejvíce turistů, je super obchod Century 21, je to hned vedle dvojčat, případně různá outletová centra v New Jersey (z Manhattanu se tam dá v pohodě dojet busem) či kterémkoli jiném velkém městě.

Hezké nakupování!

Ondra, MAHALO.cz

 

0
0

…bezva, moc děkuji za „nasměrování“ a odpověd.

Mohl bych ještě poprosit o typ , v kterých částech NY by jste doporučil ubytování ? (v rozumné cenové relaci).

Ještě jednou děkuji, Josef.

  • Ondra, MAHALO.cz
    My se ženou chtěli vždycky bydlet přímo v centru, takže jsme raději šli do méně kvalitního ubytování a bydleli hned u Times Square (cena zpravidla kolem 2500-3000Kč/noc/dvoulůžkový pokoj). Ať se člověk může večer jít projít do města a nemusí se nikam hrkat podzemkou. Ale protože v NY funguje metro fakt dobře, můžete si ubytování najít prakticky kdekoli, jen teda doporučuji, ať je to poblíž metra, ať nemusíte večer chodit kus pěšky (přecijen bezpečnost v NY je sice o hodně lepší než třeba před 15 lety, ale pořád to není úplně ono :-) ). Dobré ceny jsou v Brooklynu a nebo ve střední a severní části Central Parku a jeho okolí už taky narazíte na ubytko za dobrou cenu. Koukni se na na https://www.booking.com/searchresults.html?city=20088325&aid=882602, je to asi nejlepší vyhledávač ubytování. Ondra, MAHALO.cz
0
0

Ještě jednou moc děkuji za podělení se o zkušenosti a postřehy.

Mohl bych poslední dotaz…doporučil by jste mi zaplatit si “ zavazadlo k odbavení“ už v Pha(i když bude prázdné, zpět pravděpodobně plné po nákupech …) či až v NY ?

Nevím, kolik jsou poplatky v USA(NY)…kamarádka zminovala ,že musela za zpáteční cestu u nadměrného zavazadla z Floridy zaplatit cca 2,5tis a u Pelikána mi za obě cesty napočítali podobnou částku.

 

 

  • Ondra, MAHALO.cz
    Já bych doporučil zavazadlo z Prahy vůbec netahat a koupit ho v NY. Značkové kufry tam jdou koupit za 1000 Kč (my si dovezli kufr Tommy Hilfiger, který v ČR lze obratem prodat za 3000 Kč a pak ještě jeden skvělý Samsonite, který nás vyše asi na 1500, ale v ČR v té době stál přes 4500 Kč). Obecně do USA létáme jen s nejnutnějším oblečením na první dny a vše si pak kupujeme tam :)
  • Ondra, MAHALO.cz
    Co se týče nadrozměrného zavazadla – rozhodně se snažte vlézt do limitů (váhových) dle letecké společnosti. Američani sice váhu zavazadel až tak moc neřeší (záleží na letecké společnosti), ale evropské letecké společnosti ano. A každé kilo váhy navíc stojí na letišti majlant. Takže primárně se snažte vejít do limitu. Pokud se to nepovede, přikupte si raději další kufr a nebo navyšte povolenou váhu zavazadel online, pokud to daná letecká spol. umožňuje (ne u každé je to možné online udělat).
0
0

…takto to dělám, když létám do Itálie, jen jsem neměl jistotu-zkušenost, že by to fungovalo podobně, plus jsem se obával případné kontroly limitu 430E za celkový nákup, kdy by mohlo okatě vypadat, že jedu bez kufru tam a s plným zpět…(samozřejmě cenovky a krabice vyhodím).

Ještě jednou děkuji…:-)

 

  • Ondra, MAHALO.cz
    Přesně tak, cenovky vyhodit a dělat, že to je tvé oblečení :) Neslyšel jsem, že by s tím někdy měl někdo problém. Pokud bych vezl věci zabalené do krabic atp., tak by to samozřejmě problém být mohl při namátkové kontrole, jinak ne…
Zobrazuji 4 výsledky
Vaše odpověď

Prosím, nejprve se .