3.63 (3 recenze)
Praha
Toužimská 588/70 Praha Středočeský kraj 19700 CZ

Párty výlety především za lyžováním

Big Snow Jam - Alpy užitý na 100%
4.9( Komunikace 5.00 | Doprava 4.50 | Ubytování 5.00 | Strava 5.00 | Delegát / Průvodce 5.00 | Odpovídalo nabídce? 5.00 )

Když čtu ty recenze na českým internetu tak žasnu, že se vždycky najde nějakej usoplenej vymrdánek, kterej si myslí, že za deset tisíc korun za týden bude mít kromě dopravy, skipasu a ubytka ještě 4 lajny koksu, aby si také jeho IT mozeček užil Big Snow párty. Plus samozřejmě v ceně taky výměna plín 2x denně a vodění za ručičku ze sjezdovky a zpět – průvodci na akci pro 200 lidí to mají přece mít v popisu práce a pokud ne a neřeší jeho remcání o hovně, tak to teda hromy blesky napíšeme recenzi sem a recenzi tam a stížnost na úřad jak to dělal správnej komunisktickej děda v ÚV KSČ, když psal kádrovej posudek na koncert rockové kapely.

Na Snow Jamu jsme za posledních deset let byli s partou třikrát a pokaždé v jiným středisku ve francouzských Alpách: Risoul, Les Sybelles a Les Orres. Pokaždé to byli užitý hory. I když jsme na to teda recenzi zatím nikam nepsal, až teď jak jsem narazil na tady ty hovna od Tom44 nebo jak se to jmenuje.  Za málo peněz vážně hodně kvalitní střediska a hodně kvalitní zábavy! Letos jedem zas a jen jsem rád, že pisetalé stížností raději pojedou jinam – určitě se najde někdo, kdo je za cenu o 50% vyšší bude vodit za ručičku a říkat jim jak jsou na té dovolené důležití. Čím míň těhle umrdánků pojede na BigSnowJam o to bude lepší atmosféra! A o to víc si to užijeme my a celá ta akční skvadra, co na tuhle akci jezdí už dlouhý roky.

Big Snow Spring 2022
4.8( Komunikace 5.00 | Doprava 4.00 | Ubytování 5.00 | Strava 5.00 | Delegát / Průvodce 5.00 | Odpovídalo nabídce? 5.00 )

Ahoj! Přidám sem pár slov k festivalovým zájezdům Big Snow Jam. Poprvé jsem jel 2018 na RockRide a letos v březnu podruhé po čtyřech letech na Spring. Jelo nás lehce přes 100 lidí a na to že byl ještě covid tak to byla parádní párty. Sice letos nejela žádná kapela a tak jsme furt hopsali na DJs  ale rozhodně atmosféra byla dobrá a akce jela na 100% nejen ze startu zájezdu ale celou dobu. Počasí parádní, sněhu dost, ubytko s bazénem a saunou a v dobrým stavu za cenu o dost lepší než jsme kdysi bydleli v Risoulu. Cesta byla dlouhá, ale naštěstí nikdo v buse nedělal  bordel tak se to dalo. Z aktivit na svahu jsme byli na carving workshopu a na workshopu jizdy v boulích,  Animal Ride jsme nestihli a fotbal na sněhu letos nebyl. Jinak Les Sybelles je parádní středisko a BigSnowJam jsme si užili. Neměl jsme pocit, že by někdo něco hejtoval nebo, že by někdo měl nějaký problém. Nevím přesně kolik let, ale myslím, že už asi deset let fungujou a to i přes covid.

Big Snow Jam (Ride club s.r.o.) - Recenze
1.2( Komunikace 0.50 | Doprava 2.50 | Ubytování 1.50 | Delegát / Průvodce 0.50 | Odpovídalo nabídce? 1.00 )

Dobrý den,

Rád bych se podělil o zkušenost se zájezdem Big Snow Jam (BSJ), který se uskutečnil 6.-15.3.2020 ve Francouzském středisku Les Sybelles. Jde o zájezd mladých lidí, kde se spojuje lyžování přes den a možnost účastnit se i společných večerních akcí organizovaných BSJ. Před odjezdem, a v průběhu zájezdu, byly všem účastníkům zasílány informační SMS s aktualitami. Rovnou přistoupím k jednotlivým komentářům:

  • Před akcí jsme dostávali informační emaily. Byly bohužel velice dlouhé a najít v nich aktuální informace bylo dost složité. BSJ totiž připojoval další a další Info k zájezdu, takže se délka emailu stále zvětšovala.
  • Při cestě do Francie jsme v autobuse měli i asistenta BSJ, který o sobě moc vědět nedával. Celou organizaci cesty (přestávky, možnosti nákupu, WC, bar) oznamovali řidiči autobusu. Bez nich by to byla anarchie. Asistent BSJ si vzal mikrofon až na poslední hodině cesty, kdy oznamoval organizaci ubytování, skipasy a večerní akce. Těch informací bylo ale tolik, že při druhém večeru ze sedmi už si nikdo nepamatoval začátek. Asistent suše přečetl seznam akcí z papírů a na konci dodal: co Vám mám o tom ale povídat, když o tom vlastně nic nevím. Něco takového bych od asistenta/průvodce nečekal. Hodil by se i nějaký leták se seznamem všech akcí a organizace, ale taky nic. V informacích podaným před odjezdem bylo řečeno, že si na sraz odjezdu z ČR máme přinést 2 výtisky smlouvy, jeden si CK ponechá a druhý bude podepsán BSJ a vrácen. Jinak prý nebudeme vpuštěni do autobusu. Za celou cestu do Francie k podpisu smlouvy ze strany BSJ nedošlo.
  • Na druhý večer byla plánovaná párty v disko klubu ve vedlejší vesnici. Odjezd do klubu byl v 22:00 busem a proběhl v pořádku. Na cestu zpátky bylo několik možností: stejným busem ve 3:00 ráno, minibusem disko klubu zdarma od půlnoci každou půl hodinu, svozem od BSJ za 30EUR jízda, pěšky cca hodinu chůze (cca 5km). Párty měla být v rockovém stylu, ale rockových písniček tam zaznělo pomálu a DJ je v první třetině stejně změnil na něco jiného. Proto jsem se rozhodl využít prvního svozu o půlnoci (zdarma). Čekala nás skupinka před klubem až do půl jedné, kdy se začalo konečně něco dít. Odchytli jsme hlavního organizátora BSJ (a majitele v jedné osobě) a dožadovali se odjezdu minibusem. Ten nám odpověděl, že se máme jít ještě bavit, že to je super zábava, a že má nasmlouváno s klubem, že tam máme být aspoň 2 hodiny. Dále jsme se dožadovali avizovaného odjezdu, tak odpověděl, že se teda zkusí vevnitř zeptat nebo: „tak se chlapci projděte“. Po chvilce se objevil řidič klubového minibusu, ptali jsme se ho, ale že prý jezdí jen do vedlejší vesnice. Tak jsme se po 50 minutách čekání a domlouvání vydali pešky na cestu.
  • BSJ nabízel jedno dopoledne si dát ježdění s instruktorem ve skupině. Sraz byl v 9:00 u lanovky. Instruktorka vůbec nedorazila, jen asi po 15min napsala zprávu, že se to ruší pro nepřízeň počasí. Je pravda, že napadlo 15cm nového sněhu a těžko by se v tom pilovala technika. Očekával bych ale informace ještě před srazem a ne až se zpožděním.
  • Další možností jízd s instruktorem byly skoky pro snowboardisty. Instruktoři přicházeli na sraz o 5min později volným krokem. Vůbec je netrápilo, že jdou pozdě. Příchod instruktora bych očekával třeba 10min před srazem, aby klienti věděli, kde se potkat.
  • Další společná akce byla hromadná večeře v místní restauraci. Informace o srazu, a zda se akce vůbec bude konat, přišla až v 19:00. Po celodenním lyžování by se mi teda nechtělo čekat s rozhodnutím, jestli jít do restaurace nebo jíst doma, až na tak pozdě.
  • Rok 2020 nás zasáhla pandemie koronaviru Covid-19. Situace nebyla až tak katastrofální, abychom na zájezd neodjeli. V den odjezdu bylo v ČR potvrzeno 7 případů nakažených, žádný mrtvý. Hranice měla uzavřené jenom Itálie, tenkrát to nevypadalo na drastické omezení cestování. Přibližně v půlce našeho zájezdu se opatření začaly vyostřovat, zavřely se školy a obchody, Slovensko zavřelo hranice. Bylo jen otázkou času, kdy se tím bude zabývat i česká vláda. Nakonec i ČR uzavřela své hranice a my museli do 14denní karantény. Když byla oficiálně vyhlášená karanténa pro vracející se Čechy, už bychom se stejně nestihli vrátit z Francie. Bylo ale možné přemýšlet o zkrácení zájezdu, abychom se karanténě vyhnuli. Organizátor BSJ ovšem neřešil názor klientů a ani se o něj nezajímali v této horšící se situaci. Očekával bych, že třeba přes SMS bude nějaké hlasování, ale neproběhlo nic žádným způsobem.
  • Situace s koronavirem nezasáhla jenom náš turnus, ale i ten po nás do stejného střediska. Organizátor BSJ chtěl posunout odjezd dalšího turnusu z Čech o 6 hodin, aby se vyhnul uzavření hranic ČR a Češi mohli ještě vycestovat ven. V tu chvíli už bylo jasné, že by se na ně taky vztahovala karanténa při návratu. Na Facebookových stránkách události se strhla vlna kritiky na toto nezodpovědné chování, někteří vyhrožovali i hromadnou žalobou. Tato situace byla zmiňována i v médiích. V den našeho odjezdu se na webu lyžařského střediska objevila zpráva, že se středisko další den uzavírá. Následující turnus by tedy mohl lyžovat pouze jeden den.
  • Situace při odjezdu ze střediska se musela řešit operativně. Na zájezdu bylo cca 130 lidí, jelo se tedy dvěma autobusy. Velká část účastníků byli Slováci, kteří vyjížděli a vraceli se na Slovensko (jeden autobus měl start a konec v Bratislavě). Slováci se potřebovali vyhnout Českým hranicím, nebylo jasné, zda by mohli tranzitně ČR jenom projet. Také chvátali, aby se do SR vrátili včas, jinak jim hrozily další komplikace. Plánovaný odjezd byl už tak dost natěsno, aby to stihli. Při odjezdu ze střediska už všichni čekali včas u autobusu, zavazadla naloděna. 15 minut po čase odjezdu teprve přišel organizátor BSJ a nutně potřeboval řešit hromadné foto. Starost o to, aby Slováci dorazili domů včas, mu bylo jedno, i když na to byl upozorňován.
  • Před odjezdem na dovolenou jsme museli zaplatit zálohu na bydlení. Tato záloha měla být uhrazena do 10 pracovních dnů ode dne příjezdu, pokud bude pokoj předán v pořádku. Po uplynutí této doby, v sobotu 28.3., peníze na účtu nebyly. Hned jsem volal organizátorovi BSJ, kde je problém. Bylo mi oznámeno, že je to způsobeno zvýšenou byrokracií kolem koronaviru. To mi moc smysl nedává a blíže to ani vysvětleno nebylo. Organizátor BSJ se taky zmínil, že pošle SMS s informací o tom, že vrácení peněz se zpozdí. Podobnou zprávu bych očekával ještě před termínem. SMS nepřišla ani během soboty 28.3, ale až následující středu i s penězi na účet. Při hovoru s majitelem/organizátorem BSJ jsme si vyměnili pár názorů na organizaci zájezdu. Vstřícnost a ochota majitele BSJ byla velice slabá, vůbec si nechtěl připustit, že se něco stalo špatně. Zakončil to větou: „jsem hrdý na to, že se zájezd nezkracoval, že nejsme žádní panikáři“.

V souhrnu to byl velice špatně zorganizovaný zájezd a nikdy více s touto „cestovní kanceláří“ alias Big Snow Jam. Byl to názor celé naší skupiny.

Zobrazuji 3 výsledky